Spelnyheter

Publicerad: Onsdag, 9 februari 2022, Skribent: Annie

Vi brukar ofta göra nyhetssvep över våra bokhyllor - men desto mer sällan över våra spelhyllor. Men nu är det dags. Det är nämligen helt knökat på våra nyhetshyllor med massa roligt. Därför kände vi att det var dags att lyfta några av sakerna som vi är lite extra glada att se. Hoppas att ni också hittar något som faller er i smaken! 

Betwixt and Between är ett strategiskt äventyrspel för 1 - 4 spelare som blandar mystisk europeisk mytologi med magisk krativitet. Du spelar som mystiker som har vandrat in i ett ovanligt land för att utforska och utnyttja landets mystiska egenskaper. Men du är långt ifrån ensam… Genom spelets gång kommer du förstå din mystikers berättelse genom att dra exploration-kort som avgör vad du kommer upptäcka och stöta på. genom att kombinera kortplacering och karaktärens rörelser kan du skapa dynamiska kombinationer för att interagera med de olika övernaturliga väsen som kommer i din väg för att slutligen kunna utveckla nya förmågor och poäng. 

Belgian Beers Race 

Har du en öl-älskande person i din närhet kan du ju spana in den här lilla nischade pärlan! 

Du spelar mot de andra öl-älskarna och ni har tagit er till Belgien för att besöka så många bryggerier som möjligt, köpa deras öler och dricka (med måtta, såklart) genom en tre dagars tävling. Optimera din resa genom landet med olika färdmedel: cykel (långsam men säker), eller olika kollektivtrafiklösningar (snabbare men med risk för förseningar eller totala stop). Håll ett öga på alkomätaren då det finns stor risk för baksmällor eller andra sorters förhinder. Och glöm inte att du ska vara tillbaka vid Brussels Grand Palace inom tre dagar! 1 - 4 spelare men passar absolut bäst för 3-4 spelare. Speltid 60 - 150 minuter.  

We Care 

En förfärlig pandemi sprider sig genom världen. Sjukhus håller på att bli knökfulla med patienter i behov av vård. Tillsammans spelar ni som sjukvårdare för att bekämpa pandemin och hjälpa folk. ert enda förhinder är inte bara pandemin - i er väg står även begränsade resurser och risken för utbrändhet och att själva dra på er sjukdomen medan ni ska försöka behandla alla. Baserad på Grizzled-reglerna och inspirerad av verkliga händelser. Passar bäst för 3- 5 spelare med en speltid på cirka 30 min. _Dessutom går en andel av försälningen till NGO, i kampen mot den riktiga pandemin. 

Great Western Trail 

Nu har vi även fått in den andra utgåvan av The Great Western Trail, Med allt frå ett nytt solo-mode, till nya landskap till en helt ny ko-sort och förbättrad spelmekanik. Du är en ranchägare i USA och ska valla dina hjorder mellan Texas till Kansas City. Väl i Kansas ska du såklart ha de bästa kossorna i släptåg för att på så sätt tjäna både pengar och poäng. Men det krävs inte bara att du håller dina hjord i bra form. Du behöver även dela den långa vägen med dina motspelare, så du behöver använda de olika byggnaderna på vägen på ett smart sätt. Det kan även vara en bra idé att anlita bra personal för att underlätta din resa; cowboys för att upprätthålla dina kossor, hantverkare för att bygga dina byggnader eller ingenjörer för att underhålla den viktiga tågrälsen. Låt den bästa ranchägaren vinna! 1 - 4 spelare med en speltid på 75 - 150 minuter. 

Dinosaur World 

Vetenskapens framsteg som har lett till dinosauriernas återkomst har blivit allmän kännedom. Nya parker poppar upp överallt och det råder ingen brist på investerare som vill bli underhållna med nya arter. Däremot brukar framsteg ofta kantas av tragedier. För er spelare, som tävlar om att bygga den bästa, säkraste parken . Varje omgång drar du ett nytt resumé-kort för att få nya anställda som i sin tur kan bygga byggnader eller skapa nya arter. Man vinner poäng genom nya attraktioner och andra delmål - men alltför många förlorade liv hos besökarna kan leda till sämre poäng. Högst poäng i slutändan vinner. 2 -4 spelare med en speltid på 60 - 120 minuter. 

Dungeons and Dragons - rules expansion gift set 

Ta dig ut på äventyr med de rivaliserande magikerna Tasha och Mordenkaien och storskurken Xanathar. Upptäck nya hemligheter och nya magiska sätt att spela världens största rollspel!

Setet innehåller tre olika expansioner tillsammans med en ny, snygg DM’s screen i unik upplaga. 

Innehåller de tre regelexpansionerna Xanathar’s Guide to Everything, Tasha’s Cauldron of Everything, och den splitternya Monsters of the Multivers som inte kommer i singelutgåva förräns i sommar. Setet innehåller över 30 uppdaterade karaktärsraser och en massiv bestiary med över 250 omdesignade monster och dess stats som går att använda i alla D&D-världar. Alla tre böckerna kommer dessutom med ett exklusivt omslag med enbart den här utgåvan. Helt enkelt ett prisvärt måste för alla engagerade DM’s! 

Moar! monsters know what they’re doing 

När man ändå är inne på måsten för alla DM’s så bör man även nämna uppföljaren på den populära The Monsters know what tthey’re doing av Kaith Ammann. Den första går igenom strategier, taktiker och motivationer för monster som finns i D&D Monster Manual. I MOAR! Monsters know what they’re doing analyserar  Keith Ammann analyserar han den över 100 monsters mest sannolika stridsstrategier för monster från Volo’s Guide to Monsters och Volo’s Guide to Monsters. Helt enkelt ett perfekt komplement för alla DM’s som vill slipa upp sina kampanjer.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev