Spel på egen hand

Publicerad: Onsdag, 3 augusti 2022, Skribent: Annie

En del dagar är livet bara småmulet och tradigt. Vädret är dassigt, folk är sjuka till höger och vänster och är det inte det ena så är det det andra. Helst vill man bara kura ihop sig under täcket med en bok och låtsas som att världen inte är riktigt lika grå som den verkar utanför fönstrena. Kanske är man en sådan som bara väljer att ha lite ensamtid och bara njuta av sitt eget sällskap. Då kanske man vill känna sig lite stimulerad iallafall, och kanske helst utan de digitala redskapen som det ofta kan landa på när man är lite uttråkad. Så här har vi samlat några spel som man kan spela på helt egen hand! 

Det går inte att underskatta vad man kan spela på egen hand med en kortlek. Vad sägs om lite manuell solitaire? Spindelharpan? Idioten? Möjligheterna är nästan ändlösa! 

Är man lite mer intresserad av att ha något lite mer interaktivt, och som kräver lite mer tankeverksamhet outside the box så fungerar Sherlock Holmes - Consulting Detective alldeles utmärkt, både för dig som vill spela på egen hand men även om du vill spela med fler där du ska lösa olika brottsfall.

Alone Against the Frost är ett solo skräckäventyr som utspelar sig på en expedition i Kanadas nordvästra territorier under 1920-talet där du tar tar rollen som antropolog för att (förhoppningsvis) göra upptäckten som bringar dig berömmelse och ära. Perfekt om man längtar efter lite kylig skräck. 

Warp’s Edge tar dig istället till rymdens ytterkanter där du som nybörjarpiloten Taylor Minde har ställts öga mot öga med fiendearmadan. Precis när du blir sprängd till bitar kickar skeppets SAVIOR-protokoll in och drar tillbaka dig i tiden till stridens början. Den här gången vet du vad som väntar, så det är upp till dig att använda SAVIOR-protokollet så bra som du bara kan. Genom trial and error får du bygga dina fyra rymdskepp som alla har olika vapen och. Spelet kommer även med en choose-your-own-path bok där du kan utforska Taylor Mindes bakgrund. 

Rangers of Shadowdeep är ett solo-, och samarbetsminiatyrspel där man skapar sin vakande strövare, samlar kumpaner och måste klara en mängd uppdrag för att hålla mörkrets makter i schack. 

Ett klassiskt brädspel som utnyttjar ny teknik för att kunna användas som solospel är Mansions of Madness. Du använder en app som agerar spelledare och ska då klara spelet. Precis på samma sätt som när du spelar med kompisarna. 

Ett mer klassiskt upplägg är lekbyggarspelet Friday där du ska optimera din kortlek på hand för att möta de faror spelet kastar på dig. Mycket strategi och klur i piratskeppsmiljö!


Kommentarer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev