Spel för alla med barnasinne

Publicerad: Torsdag, 20 december 2018, Skribent: Gunilla

Spela spel med med barnen är ett givet inslag under julhelgen, och roligast är om man kan hitta nya spel som passar alla åldrar. Här är några tips på spel som roar alla från nio till nittio.

Talisman: Legendary Tales
Alla känner till Talisman, grottkrälarspelet där det gäller att ta sig förbi hemska motståndare och hinder mot brädets mitt. Legendary Tales är ett spel som passar alla från åtta år och har hämtat enstaka drag av Talisman (som att man kan bli en groda!) men här handlar det om att besegra motståndare och samla belöningar för att så småningom hitta de fem talismanerna. Reglerna är på engelska, men spelet har inga kort som måste läsas av spelarna, så det fungerar också med svenska barn. För 1-6 spelare från 9 år. Speltid 20-45 minuter. Regler på engelska.

King of Tokyo
Som aspirerande monster har du sett Godzillas framgångar. Nu är det din tur. Genom att förstöra Tokyo kommer din berömmelse sprida sig över världen! Synd bara att andra har samma idé. Var första monster med 20 i berömmelse eller sista monster som står på fötterna för att ta hem spelet. Kul monsteryatzy för stora och små. För 2-6 spelare från 8 år. Speltid 30 min. Regler på svenska.

Planet
Bygg din egen planet. Placera ut berg och öknar, fyll sänkorna med hav och se till att din värld blir ett bra hem för djur och växter. Reglerna är på engelska, men korten har ingen text så det krävs inga språkkunskaper för att spela. För 2-4 spelare från 8 år. Speltid 30-45 min. Regler på engelska.

Dungeon!
Ett riktigt klassiskt brädspel för barn, baserat på reglerna från rollspelet Dungeons & Dragons.   Spelarna utforskar en dungeon fylld av monster och skatter. Ju längre in i gångarna de tränger, desto svårare blir motståndet. En vuxen måste läsa reglerna på engelska, men det krävs inga språkkunskaper för att spela. För 1-8 spelare från 8 år. Speltid 30 minuter. Regler på engelska.

Sagospelet Äventyr
Det bästa rollspelet för barn. Helt på svenska, med äventyr i sagovärlden Masona. Starlådan innehåller allt du behöver för att spela. För 1-6 spelare från 5 år. Regler på svenska.

 

 Kommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.