Sommarläsning

Publicerad: Fredag, 22 juli 2022, Skribent: Gabi

Innan allehanda kollegor och medarbetare stack iväg från bokgruvan för en välbehövlig paus, frågade vi vad de tänkte läsa i sommar och fick en hel drös av svar.

Liv, som älskar Star Wars och böcker med feministiskt och queert tema, tänkte ge sig på följande:

MANHUNT av Gretchen Felker-Martin
Y: The Last Man möter The Girl With All the Gifts i en kontroversiell berättelse om en grupp transpersoner som försöker överleva tillsammans i ett postapokalyptiskt New England. JA TACK. På Goodreads har den fått många femmor OCH många ettor på grund av sitt kontroversiella innehåll, så det här blir helt säkert spännande läsning.

VAGABONDS! av Eloghosa Osunde
Nigeriansk fantasy som följer många olika marginaliserade karaktärer i Lagos - vagabonder, människor som är "olagliga" på grund av vilka de är och vars blotta levnad i sig är rebelliskt motstånd. Beskrivningen har lovat ett stort mått queer glädje (trots de svåra omständigheter karaktärerna tampas med), och det ser jag fram emot.

Pär som gillar manga och gärna läser utanför de allra största shonen-titlarnas hyllor, såg fram emot Shuzo Oshimis (The Flowers of Evil) senaste serie:

WELCOME BACK, ALICE börjar med att Yohei, en stereotyp nörd, är kär i den vackra Yui som i sin tur bara ögon för Yoheis sportiga och snyggare kompis Kei. Ett nästan retsamt klassiskt triangeldrama. Men vänner glider isär och när de möts ett par år senare lever Kei inte längre som kille, utan som kvinna/ickebinär.
Oshimi är de stora vändningarnas mästare. Inte sällan vaggar han in en som läsare i en falsk trygghet om vart hans berättelse är på väg och hans senaste verk är en tät berättelse om attraktion, sex och identitet.

Bokslukaren Karin ser fram emot, bland många andra titlar:

THE GRIEF OF STONES Katherine Addisons böcker om Thara Celehar utspelar sig i samma värld som underbara The Goblin Emperor från 2015, en värld där alver och goblins åker spårvagn och käbblar om makthierarkier inom kyrkan, men där de också måste begrava sina döda på rätt sätt så de inte återväcks som ghouls. Celehar är en detektivpräst som kan höra de dödas sista tankar och känslor, vilket involverar honom i både mord, arvstvister, och ghouljakt.

BILLY SUMMERS av Stephen King kom nyligen i pocket och ger vibbar av filmen Grosse Pointe Blank, behöver jag säga mer?

Vill du se ännu mer av våra läsplaner, kolla på vår Instagram @sfbok! Där presenterar vi våra läshögar med taggen #sfboksommartips under semesterveckorna


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev