Sommarläsning

Publicerad: Måndag, 1 juli 2019, Skribent: Lina

Vår kampanj om sommarläsning är i full gång, både på hemsidan och i butikerna, och det finns något för nästan alla. Lina tipsar om sina favoriter bland kampanjböckerna.

Spinning Silver av Naomi Novik. Mitt i sommaren kan det vara skönt att läsa om de kalla vintrarna i det rysslandslika Lithva. Miryam tar över som penninglånare efter sin far, eftersom han inte var särskilt bra på det, men att skryta över att man kan förvandla silver till guld kan vara riskfyllt om fä-folket hör på. Novik är alltid bra på att fånga sagokänslan och ”Spinning Silver” är inget undantag.

Rivers of London av Ben Aaronovich är den perfekta strandboken. Den är spännande, bitvis obehaglig, aldrig tungläst och med ett humoristiskt språk som påminner om Pratchett blir det aldrig tråkigt. Klassisk deckare blandat med övernaturliga inslag och underfundig brittisk humor.

A Natural History of Dragons av Marie Brennan är första delen i en avslutad serie. Det är Lady Trents självbiografi där hon berättar om hur hennes långa liv som drakforskare börjar. I en alternativ viktoriansk värld är Lady Trent en tidig ofrivillig suffragett som sitt kön till trots ger sig ut för att på nära håll studera drakar. Bonus är de vetenskapliga drakteckningarna som gör boken vacker såväl som bra.

Way of Kings är den första delen i Brandon Sandersons episka fantasytrilogi. Det är många sidor som kan roa länge i både sol och regn. Det är i klassisk Sanderson-anda en väl uppbyggd och mångfacetterad värld. Det är rejäl läsning och även del två och tre är släppta.

The Fifth Season av N.K Jemisin. Jemisin blev historisk när hon tre år i rad fick Hugo-priset för bästa roman, och det var med Broken Earth-triologin hon gjorde det. Hela trilogin kommer snart på svenska, men vill man läsa hela på engelska så finns första delen nu till specialpris. Serien kallas Science Fantasy, så både fantasy och SF-fans bör ge den en chans.

Det är några av böckerna, men ta en titt på vår hemsida eller i våra butiker för att se den kompletta listan.


Kommentarer

Nyhetsbrev