Sommar doftar rollspel!

Publicerad: Onsdag, 19 juni 2019, Skribent: Samuel

Djupdyk i berättelser! Mörk skräck för de ljusskygga, strålande äventyr för trista dagar och explosivt drama för svala kvällar. Vi fortsätter att bli bombarderade med nyheter denna rollspelssommar.

Två samlingar med äventyr till old school fantasy-spelet Lamentations of the Flame Princess har precis dykt upp, fyllda med tidigare utgivna äventyr samt nytt material. Av dessa är Adventure Anthology: Death full med så vuxna och mörka teman att de har stämplat den som 18+, och den något snällare Adventure Anthology: Fire har spännande och märkliga äventyr från pärm till pärm. De har även släppt äventyret No Rest for the Wicked med tema kring häxjakt, och Random Esoteric Creature Generator för den som vill hitta inspiration till allehanda märkliga och mystiska varelser.

Rollspelet The Expanse är baserat på den populära bokserien som sedan dess blivit tv-serie, men som enligt författarna började som en rollspelskampanj! Här har de använt Age-spelmotorn (som tidigare använts för spel såsom Dragon Age-rollspelet) för att simulera rymdäventyr mot den bakgrund av politiska och militära manövrar som sker mellan Jorden, Mars och de som byggt sina hem i asteroidbältet.

Föreställ dig en skogsstig som leder in i grönskan från en idyllisk liten by, och solen som strålar ner genom trädkronorna. Släng nu in ugglebjörnar, älvor och mängder av odjur och mystiska företeelser att undersöka. Kobold Press har släppt ännu en Dungeons & Dragons-kompatibel produkt i Tales of the Old Margreve, som presenterar en förtrollande skogsmiljö och en mängd äventyr som äger rum där.

Vi har även fått in en mängd nya spel från Indie Press Revolution, både etablerade och mer experimentella spel i olika genrer. Skräck, romans, tv-drama med mera i olika påhittiga format, såsom det narrativa kortspelet For the Queen eller det otroligt vackra skräckspelet Bluebeard’s Bride.

Via dem har vi även lyckats få in Onyx Paths Changeling: the Lost 2nd Edition, ett av många spel de producerar via licens med det inom rollspel ikoniska förlaget White Wolf. Just detta är ett modernt sagospel med bortbytingar i deras Chronicles of Darkness (tidigare kallat New World of Darkness), och med lite tur kan vi se flera av dessa titlar framöver. Som ett stort fan av Onyx Path och särskilt deras episka fantasyspel Exalted håller i alla fall jag tummarna för detta.

Låt sommaren vara sagornas tid, och med böcker som ledsagare bege er mot nya berättelser. Mina tärningar är alltid redo, är era?

 

/SamuelKommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.