Sista nyhetssvepet för Maj månad!

Publicerad: Onsdag, 24 maj 2023, Skribent: Annie

THE ART OF PROPHECY - Wesley Chu 

Vi har tidigare haft den här i en koloss av storpocket men nu har Art of Prophecy landat i snäppet mer tillgängligt format.

En allsmäktig profetia talar om att ett underbarn ska växa upp för att slutligen besegra den eviga Khan, en gudakung, och rädda riket. Men profetian stöter på patrull. Den evige och odödlige Khan dör nämligen i ett barslagsmål. För att göra saken desto värre har vördandet kring barnet från profetian, Jian, gjort att han har vuxit upp till att bli lat och bortskämd. När Taishi, hennes generations största krigare, möter Jian blir hon försträckt men hennes envishet är lika mäktig som hennes kampsportskunskaper och om någon kan förebereda Jian för hans öde är det Taishi. 

Ett alternativt, historiskt Kina med storslagna strider, en trött, ovillig mentor och riktigt starka POVs. Spännande tolkning på “den utvalda”-tropen och lovande första del på en triologi. 
 

A CURSE OF SALT - Sarah Street 

När kroppar börjar sköljas i land vet alla vem som ligger bakom dödsfallen - Den hjärtlösa kungen, piraten, monstret, guden. Fruktat barn har många namn. När plundrare ger sig på Rias pappas fartyg får de ett hemskt ultimatum. De kommer skona hans liv i utbyte mot en av hans döttrar. Fast besluten att rädda sina systrar ger sig Ria in i piratlivet, och när hon väl möter Den hjärtlösa kungen förstår hon att han är så mycket mer än berättelserna ger intryck av. Han är skoninslös och mörk, men kanske finns något mer bakom den hänsynslösa fasaden? När kärlek börjar spira blir Ria plötsligt indragen i ett kluster av uråldriga hemligheter, och förstår även att vissa förbannelser är svårare att bryta än andra. 

Pirates of the Caribbean möter Skönheten och odjuret i välskriven YA-fantasy. 

 

THE CITY INSIDE - Samit Basu 

I en nära framtid styrs Delhi av övervakningskapitalism och en besatthet av Flows; multiverklighets livestreams där kändisar skapas av så kallade Reality Controllers. Joey är en av dom och har hand om Indi, en av sydasiens snabbast växande kändisar och dessutom hennes ex.

Rudra tillhörde tidigare en rik och inflytelserik familj men sedan han bröt upp med dom har han huvudsakligen spelat tv-spel och isolerat sig från allt och alla. Efter hans pappas död är han nära på att dras tillbaka in i familjeföretaget, men räddas i sista sekund av Joey som erbjuder honom ett jobb. Tillsammans dras de in i en mörkare värld än de någonsin hade kunnat föreställa sig och behöver ställas inför deras tidigare beslut och hur de vill att framtiden ska formas. En tankeväckande dystopi som behandlar sociala medier, censur och kontroll och som andas Black Mirror. 

 

SOLOIST IN A CAGE vol 1 

Ibland vill man inte ge sig in i ett enormt mangauniversum med hundratusentals volymer utan kanske bara finsmaka sig igenom några enstaka. Soloist in a cage av Shiro Moriya siktar på att bli tre volymer och handlar om Chloe som växer upp i Prison City tillsammans med sin lillebror. Det är till den staden som alla dömda brottslingar skickas och är således ett vansinnigt farligt ställe. När de ger sig på ett rymningsförsök går allt fel och flera år senare måste hon återvända, nu som en fullfjädrad krigare, i ett desperat räddningsförsök. På vägen möter hon både allierade och bovar, samtidigt som hon måste brottas med längderna hon behöver gå för att uppnå sitt mål. Lyckad balansgång mellan mörk gotik, humor och värme med riktigt vacker konst. 

 


Kommentarer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev