Signering i Stockholm!

Publicerad: Måndag, 17 juni 2019, Skribent: Maths

Tisdag kl 17.00 hälsar vi Annalee Newitz och Charlie Jane Anders välkomna till Sf-bokhandeln i Stockholm. Förvänta er ett samtal om digital och fysisk identitet, genetiska mutationer, science fiction och flytande genregränser och annat roligt och oväntat. Vi avslutar förstås med att be författarna signera sina senaste romaner.

Om CHARLIE JANE ANDERS
Flerfaldigt prisbelönt författare, journalist, poddare, aktivist och eventskapare är Charlie Jane Anders en uppfinningsrik mångsysslare, vars skrivande spänner över flera olika fält. Hennes Nebula-vinnande All the Birds in the Sky är en finurlig historia som blandar häxkrafter med hotande teknokratisk apokalyps, där möjligheten till kärlek går som en röd tråd genom handlingen.
The City in the Middle of the Night, utspelas på en planet där natt- och dagsidorna är permanenta. I staden på nattens sida är kontrollen nästan total, och allt utanför de upplysta gränserna är farligt. Science fiction med magisk känsla.

Om ANNALEE NEWITZ
Författare, journalist och redaktör, vars debutroman Autonomous blev vida omtalad. Megakorporationer med hemliga patent kontrollerar stora delar av världen, och i deras skuggor jobbar medicinsmugglare som Jack. Men Jacks arbete är varken riskfritt eller helt altruistiskt. En agent och hans robotkollega skickas efter henne, och upptäcker i sin tur att vare sig känslor eller identitetsfrågor är förbehållna människor.
Läser man gärna om teknikkultur och geek-krönikor, är Annalee Newitz säkert ett bekant namn. Hon var io9s första chefredaktör, och gick sedan vidare till Gizmodo och Ars Technica.


Kommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.