Signerat Maria Fröhlich

Publicerad: Tisdag, 28 juni 2022, Skribent: Gabi

Maria Fröhlich är första svenska serietecknaren som skapat superhjälteserier åt anrika Marvel. 2021, efter att ha blivit upptäckt via Twitter, debuterade hos dem med med att illustrera en serie om Gamora från Guardians of the Galaxy skriven av Zoraida Córdova. I år återvände hon för att skapa en serie om valkyrian Runa i ett snötäckt Stockholm, som hon både skrivit och illustrerat.
Vi fick besök av Maria Fröhlich nyligen, som var snäll nog att signera båda sina serier, samt sin barnbok Ruby och Lejon som nu finns i Stockholmsbutiken och näthandeln. Passa på! Särskilt serietidningen kommer inte gå att få tag på igen när den väl sålt slut.

Marvel's Voices Legacy Ett temanummer för Black History Month, med fokus på de svarta seriehjältarna som Sam Wilson, Luke Cage och såklart Wakanda. Förutom Maria Fröhlich berättelsen om Runa, finns här även serier av Victor LaValle, Natacha Bustos, Cody Ziglar m.fl. Formatet är en tunn serietidning. Women of Marvel Antologi helt skapad av kvinnliga serietecknare, med fokus på Marvels kvinnor. Förutom Gamoras äventyr, finns här också serier om She-Hulk, Jean Grey, Hela, Mystique och Peggy Carter med skapare som Jill Thompson, Peach Momoko och Sara Pichelli. Detta är ett seriealbum/trade paperback, som samlar material ur Women of Marvel (2021) 1, Girl Comics (2010) 1-3 och Marvel’s Voices (2020)

Ruby och Lejon Mysig barnbok om att bli stor. Ruby vill inte vara barnslig nu när hon ska börja skolan, och slänger bort sitt älskade gosedjur... men när kalla natten kommer, kan hon inte släppa tanken på att stackars Lejon ligger där ute och fryser. Alla exemplar i Stockholmslagret är signerade!

Bortbytingar - De överblivnas armé Även på hemmaplan illustrerar Maria Fröhlich böcker! Hon har illustrerat Gustav Tegbys urban fantasy-roman om de nordiska väsen som lever i luckorna i vårt moderna liv. När Dorian får veta att han är en bortbyting med märkliga krafter, upptäcker han en spännande ny värld... men inser också att han kanske har råkat göra ett enormt, oåterkalleligt misstag. Obs, denna bok är inte signerad!


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev