Samtal med Sylvain Neuvel

Publicerad: Tisdag, 26 mars 2019, Skribent: Amanda

Kom förbi på onsdag för att ta del av ett sprudlande samtal med en av de senaste årens mest hyllade sci-fi författare!
Vi firar det svenska släppet av Gudarna vaknar med den kanadensiska författaren Sylvain Neuvel på livelänk i morgon, onsdag 27 mars klockan 17:30.
Samtalet leds från Stockholm med spoken word-poeten Yolanda Aurora Bohm Ramirez.

Sylvain Neuvel är författare till trilogin Themis-filerna, som börjar med Sleeping giants (Sovande jättar på svenska). För sjutton år sen hittade Rose Franklin av en slump en gigantisk metallhand, bortglömd under marken i flera årtusenden. Ingen visste var den kom ifrån, men alla undrar vad dess syfte är, och vem som skapade den. Under de kommande åren hittades flera delar av något som verkar vara en gigantisk robot. Nu arbetar Rose som fysiker i ett topphemligt team vars uppdrag är att lösa mysteriet med metallhanden.  Sleeping Giants är en intressant berättelse i den nära framtiden, och skriven på ett tämligen ovanligt sätt för att vara skönlitterär. Historien utspelas i form av intervjuer, vilket man kan tro gör berättelsen torr, men effekten är att handlingen blir ännu mer mystisk.

Sylvain Neuvel är lingvist och översättare i grunden och fick idéen till "Sovande jättar" när hans son bad honom att bygga en robot. Mer än femtio förlag tackade nej till att ge ut hans böcker, så han bestämde sig för att publicera dem på egen hand. Ryktet gick, boken spreds och till slut plockade Penguin, USA:s största förlag, upp trilogin.

Yolanda Bohm är spoken word-poet, transaktivist och sci-fi-fantast (bland annat) och aktuell med poesisamlingen ”IKON”. Hon är ett stort fan av Sylvain och taggad till tusen inför denna kväll!


Ikon

Yolanda Aurora Bohm Ramirez
2018, Häftad
  • Postorder 
  • Stockholm 
  • Göteborg 
  • Malmö 

Kommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.