Rollspelsnytt

Publicerad: Torsdag, 11 augusti 2022, Skribent: Johannes & Gunilla

Massor av nya rollspel och rollspelsprodukter har landat på hyllorna de senaste veckorna. Här är ett litet urval.

JOURNEYS THROUGH THE RADIANT CITADEL till Dungeons & Dragons
Långa kampanjer i all ära, men ibland vill man köra enkla äventyr som bara tar en kväll. De små äventyren får gärna hänga ihop så att spelarna kan behålla sina rollpersoner, lära känna platser och personer och kanske ana större sammanhang bakom till synes lösryckta händelser. Förra årets Candlekeep Mysteries till Dungeons & Dragons var en sådan äventyrssamling, centrerad kring kunskapscentret Candlekeep i kampanjvärlden Forgotten Realm. Nu finns också Journeys Through the Radiant Citadel, med tretton äventyr knutna till det mystiska citadellet på eteriska planet. Miljön, som är sant multikulturell, är en neutral plats dit flyktingar och äventyrare från många världar söker sig. Tänk Casablanca eller Deep Space Nine. Det öppnar för många slags äventyr på ett mycket bra sätt.

ROOT: THE TABLETOP ROLEPLAYING GAME
Det uppskattade och prisbelönta spelupplevelsen i brädspelet Root - A Game of Woodland Might & Right har blivit rollspel. Gör dig redo och ta dig an rollen som skogsvarelse. En vagabond, utstötta från det normala samhället i skogarna. Du kanske är en grävlingsdomare som tjänar många sidor samtidigt eller en kattskurk som glider på din mask innan du smyger ut i mörkret för att orsaka förödelse. Vilken faktion du än väljer så måste du i detta spel tjäna pengar och kämpa för rättvisa och frihet. Root: The Tabletop Roleplaying Game utgår från spelsystemet Powered by Apocalypse, som tidigare används i spel som Dungeon World och Apocalypse World. Grundboken Root: The Tabletop Roleplaying Game Core Rulebook ger spelare och spelledare möjligheten att skapa egna nervkittlande berättelser och äventyr i den utmaningsfyllda skogen. Som spelare skapar du din karaktär med hjälp av en av flera vagabondarketyper, och gör dig sedan redo att rulla två sexsidiga tärningar för att lösa de utmaningar som din spelledare sätter i din väg. Läs mer om spelet och Kickstarter-kampanjen HÄR.

CALL OF CTHULHU 7TH EDITION STARTER SET
Rollspelet Call Of Cthulhu har vunnit över 40 priser världen över och blivit invalt i Academy of Adventure Gaming Art and Design Hall of Fame. Det är med andra ord ingen slump att detta är ett av de största skräckrollspel på marknaden. I samband med spelet 40 årsjubileum har Chaosium valt att publicera en uppdaterad version av Call of Cthulhu 7th Edition Starter Set. Något som varit mycket efterlängtad bland rollspelintresserade. Denna startbox innehåller allt du och dina vänner behöver för att uppleva detta skräckfyllda och prisbelönta rollspel. I boxen finner du böcker, tärningar, färdiga karaktärsblad, kartor och tillräckligt med innehåll för att hålla en spelgrupp sysselsatt under flera rollspelssessioner. Denna nya utgåva innehåller bla. uppdaterade illustrationer och mindre uppdateringar i spelsystemet.

ADVANCED LOVERS & LESBIANS
Rollspelet Thirsty Sword Lesbians var en av årets stora vinnare under ENNIE Awards. Titeln tog hem första platsen i de tunga kategorierna ”Best Game” och ”Product of the Year”. Nästan samtidigt som prisutdelningen släpptes den efterlängtade expansionen Lovers & Lesbians som är designat för att öka spelupplevelsen av denna prisbelönta titel. Med detta tillägg får du och dina medspelare tillgång till fyra helt nya äventyr, tio nya karaktärer (bla. den formskiftande Naga och den familjevänliga matriarken) och mycket, mycket mer. Snör på dig skridskorna och gör upp i ett rollerderby i ödemarken, utforska djungeln på Venus eller plocka upp din favorit Arthur-legend och make it gay!


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev