Rollspelsdag!

Publicerad: Torsdag, 13 juni 2019, Skribent: Samuel

Sagoberättande. Drama. Allt från episka äventyr till stämningsfull skräck med kalla kårar som kryper längs ryggraden. När regn och åska härskar utomhus är det ett ypperligt tillfälle att samla vänner, böcker och tärningar för kollektivt drömma sig bort.

Denna lördag (15/6) är en dag i rollspelens namn. Det är nämligen Free RPG Day, en dag för utgivare och butiker att uppmärksamma och bjuda in till hobbyn med både gåvor och roliga aktiviteter. Som trogna eskapister ställer vi självfallet upp, och det sker spel i alla våra butiker.

I Malmö kan du testa på det nya Handbok för superhjältar-rollspelet, baserat på den populära barnboksserien och ett starkt tips för de yngre som vill testa på rollspel.

I Göteborg håller spelledare från föreningen Västspel i en speldemo av rollspelet 13th age, där de bjuder på ett äventyr kallat ”Under Pressure” till den klassiska spelmiljön Glorantha.

Stockholmsbutiken slår på stort och erbjuder aktiviteter under hela dagen, med start kl 11. Vi gästas av podcastare, rollspelsförfattare och föreningar m.m. Det erbjuds en uppsjö av drop-inspel för både nya och veteraner, och hjälp för de som vill skapa spännande rollpersoner och hitta vänner att spela med. Lyssna på vår panel om rollspel i media, och varför inte sitta in som publik när podcasten Tärningen är Kastad spelar in ett zombie-överlevnadsscenario live?

Fullständiga program och beskrivningar finns i våra Facebook-event. I samtliga butiker kan det finnas gåvor (något färre än hoppats p.g.a. försenade leveranser) och där gäller först till kvarn, så se till att dyka upp tidigt!

Värm upp er fantasi och tillrättavisa era tärningar, så hoppas jag att vi ses denna rollspelshelg.

/Samuel


Kommentarer

Nyhetsbrev