Randall Munroe besöker oss

Publicerad: Tisdag, 15 november 2022, Skribent: Linda

I morgon onsdag 16 november besöker Randall Munroe oss i vår butik i Gamla stan i Stockholm. Den amerikanska serieskaparen, ingenjören och programledaren kommer för att signera bla. boken "Tänk om 2". Evenemanget arrangeras i samarbete med hans svenska förlag Volante

Randall Munroe fick sitt stora serie-genombrott med den digitalt publicerade serien xkcd. Hans mix av enkla streckgubbar och smarta resonemang slog an och blev ett tidigt internetfenomen som skickades omkring i de mer tekniskt nördigare lagren av befolkningen för att sen slå riktigt stort. Det visade sig att smart ingenjörshumor är mer folkligt än man kunnat gissa. Utöver sina streckgubbar började han även komma med svar och lösningar på absurda frågeställningar hans läsare skickade in. 

Från vilken höjd behöver man släppa en köttbit för att den ska vara färdiggrillad när den når marken? Kan man använda uppochnervända kulsprutor som en jetpack? Går det att bygga en bro av Lego över Atlanten? I jakten på svar använder Munroe avancerade datorsimuleringar, gräver djupt i militära arkiv, pratar med kärnkraftstekniker, analyserar Star Wars-filmerna med ett stoppur, ringer sin mamma och bildgooglar djur. Munroes svar är precisa och underhållande när han förklarar allt ifrån möjligheten att hitta en eventuell själsfrände, till de många hemska sätt du kan dö på om du blandar alla grundämnen. En väldigt kul bok för människor som tycker om vetenskap, filosofi och allting som rör den här stora jorden.

Hans första bok "Tänk om…"  kom på kort tid att bli en global dundersuccé som toppade bästsäljarlistorna och publicerades i fler än 30 länder. Tidigare i år släpptes den efterlängtade uppföljaren "Tänk om...2". Miljoner människor över hela världen läste och älskade Tänk om, och de har fler frågor som faktiskt är ännu konstigare. Tack och lov är xkcd-skaparen Randall Munroe tillbaka för att reda ut saker och ting. Fylld med galen vetenskap, gränslös nyfikenhet och Randalls karaktäristiska streckgubbar kommer Tänk om 2 lika säkert som naturlagarna att blixtsnabbt bli en klassiker som älskas av nyfikna läsare i alla åldrar. 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev