Pyssel och pussel!

Publicerad: Fredag, 27 mars 2020, Skribent: Petter

Man känner sig lite som en trasig skiva vid det här laget, men det är märkliga tider vi lever i just nu. För er som är hemma på grund av karantän eller isolering kanske det är svårt att lista ut vad en ska göra med all extratid en plötsligt har till övers. Vad gör man efter att man sträckkollat klart Buffy för femte gången? Eller när man läst klart den där episka fantasy serien på 14 böcker(samtliga tegelstenar)? Vi på bokhandeln vill därför passa på att tipsa om lite olika knep & knåp och pyssel som kan hjälpa det där oerhört sega timmarna att gå.

Till att börja med är det ju en perfekt tid att ta sig an det där projektet med att lära sig sticka. Knitting Magic: The Official Harry Potter Knitting Pattern Book innehåller instruktioner för en mängd olika magiska garnskapelser. Allt från lite enklare halsdukar i husfärgerna till mer avancerade(och varma) tröjor signerade Mrs. Weasley. Vill man har något som inte nödvändigtvis är kopplat till enbart Harry Potter, eller stickning kan vi rekommendera The Wizard's Craftbook. En bok som bjuder en mängd olika typer av instruktioner för hur man sätter ihop exempelvis Maleficents stav eller Den onda häxen från Trollkarlen från Oz’s hatt.

För det allra minsta finns det massor av olika målar- och pysselböcker. Vill passa på att lyfta fram Johan Egerkrans aktivitetsbok Alla tiders dinosaurier är både lärorik och innehåller pussel och pyssel.

Från Ulf kommer följande tips: Dags att göra din egna fängelsehåla/Dungeon?
Använd "Green Stuff World" som sökord på hemsidan för att hitta de lite mer udda varorna för hemma-pysslet. Och om grottor och drakar inte känns så kul kan du kasta en lysten blick på Gaslands för att äntligen få leka med dina bilar igen, men nu kalla det figurspel. Ett trevligt figurspel med mycket hjärta och DIY-tema.

För Star Wars-fantasten har vi en handfull olika modellkit föreställandes olika kända skepp och farkoster från filmerna. Delarna är färdigmålade och inget lim behövs, alla skepp har dessutom fräsiga ljus- och ljudeffekter.

Till sist vill jag pusha för en personlig favorit hos mig (och min 95-åriga mormor). En aktivitet som är stimulerande för hjärnan, meditativt OCH tar upp en väldans massa tid – nämligen lägga pussel! En syssla man kan göra också tillsammans med andra men som även har möjlighet till social distansering.  Vi har pussel med motiv från uppsjö olika böcker, spel eller filmer. Harry Potter, Studio Ghibli och The Witcher för att nämna några.


Kommentarer

Nyhetsbrev