Piratlördag med Ester Tagg och Sjörövarhöst!

Publicerad: Fredag, 20 september 2019, Skribent: Sofia

Piratlördag med Ester Tagg och Sjörövarhöst!

Stockholmsbutiken ser fram emot piratinvasion på lördag. Barn i alla åldrar välkomnas att klä ut sig (om de vill) och gå skattjakt i butiken. Det bjuds även på fika och ges möjlighet att träffa författaren Linn Åslund och illustratören Rebecka Helmersson som är aktuella med tredje delen i berättelsen om steampunkpiraten Ester Tagg. Denna gång utforskar hon Tistelgorms hemlighet.

Vi firar även nya boken Sjörövarhöst av Mårten Sandén och Lina Bodén, även den tredje delen (fast en fristående historia) som berättar om Stella och skorstensbarnen i Gamla Stan i Stockholm. Illustratören Lina Bodén finns på plats för att signera och prata tillsammans med Linn och Rebecka om hur det är att illustrera och skriva om pirater ombord på flygande sjörövarskepp.

Förutom att de släpps nästan samtidigt och är oerhört stämningsfullt illustrerade har böckerna även det gemensamt att de passar bra både som högläsningsböcker och att läsa själv. De utgår också på ett självklart sätt från barnets perspektiv och förmedlar känslan av äventyr på ett härligt smittande sätt. Båda har dessutom rådiga huvudpersoner, Ester och Stella, som söker ledtrådar till sitt förflutna och varifrån de kommer. Det handlar i bådas fall om att hitta en familj och få reda på vad som hänt innan de kom till respektive barnhem.

Om ni inte redan har upptäckt skorstensbarnens värld i adventsboken Skorstensjul och ljuvliga sommaräventyret Älvsommar så är detta möjligheten att få bekanta er med Sandén & Bodéns härliga miljöer och persongalleri – Stella, Topsy, Issa, Miriam, Lille Haj och lyktféerna som skyddar barnen som klättrar omkring på stadens hustak.

Ester Tagg, Bess, England, Kapten Stålhjärta och hennes rival och syster Amelia Sorgmantel är också väl värda er bekantskap om ni vågar er ombord på Den Flygande Holländaren och vidare in i vrakslottet Tistelgorm som ryktas lura på en mörk hemlighet.


Kommentarer

Nyhetsbrev