Piratfantasy!

Publicerad: Tisdag, 14 maj 2019, Skribent: Claudia

När jag såg att Danielle L. Jensen hade en ny bok på gång blev jag otroligt sugen på att läsa den. Jag älskade hennes trilogi Stolen Songbird, och även om främst första delen i den trilogin var min favorit, så hade jag fortfarande otroligt höga förväntningar för Dark Shores, och när jag väl läste den blev jag inte besviken.

Teriana är en pirat och en del av Maarin-folket, ett folk som vaktar en stor hemlighet som gömmer och skyddar en del av världen från det grymma östra Celendor-imperiet som hotar länderna omkring sig. När Teriana, i ett försök att rädda en kär vän, tvingas avslöja hemligheten, så får det fasansfulla konsekvenser.

Marcus är befälhavare över en av de farligaste styrkorna från Celendor, och har själv några hemligheter som han gör allt för att skydda. När Maarin-folkets hemlighet kommer ut, så blir Marcus utpressad av en kallhjärtad senator och används som ett verktyg för imperiet för att få vad det vill. Han och Teriana blir motvilligt allierade för att försöka skydda dem de älskar, men hur långt kommer de att gå för att se till att deras avtal hålls?

Boken är pitchad som att ha massor av politiska intriger, pirater, gudar, komplexa karaktärer och en romans som tar sin tid. Dark Shores har allt det, och så mycket mer. Först av allt så älskade jag världen. Den är välbyggd och mystisk, full av olika kulturer och gudar. Hur vi sakta men säkert fick se den utvecklas mer och mer var dessutom otroligt tillfredställande, och jag kan inte vänta på att få upptäcka mer i fortsättningen, speciellt om det gömda Väst. Teriana och Marcus var även bra huvudpersoner att följa. Speciellt Teriana var en  karaktär som var impulsiv och kunde ta dåliga beslut, men hon tog konsekvenserna utan att tycka synd om sig själv. Sen såklart, så finns romansen mellan de två huvudpersonerna. Precis som i Jensens andra böcker tog den god tid på sig och var samtidigt underhållande, precis som det ska vara - speciellt när det följer den klassiska tropen av fiender till älskare. Det var väldigt snyggt gjort, och fans av romans kan verkligen gotta in sig ordentligt här.

Sammanfattningsvis så var Dark Shores en otroligt spännande och rolig bok som påminde mig om hur kul jag faktiskt tycker att det är att läsa. Om en bara tar sig igenom den lite sega början så kommer man garanterat ha svårt att lägga ifrån sig den. Det hade iallafall jag


Kommentarer

Nyhetsbrev