Partyspel till nyår

Publicerad: Fredag, 28 december 2018, Skribent: Simon

Nu är det nya året snart inpå oss och det bjuds upp till fest i stugorna. Varför inte krydda firandet med lite nörderi? Här kommer några bra partyspel att ta med sig till nyårsfirandet.

Cards Against Humanity
Klassiska partyspelet framför alla. "A party game for horrible people", är spelets reklamslogan.  Ett öppet kort dras som visar ett påstående eller en fråga, man ska sedan fylla i hålrummet med ord eller meningar från kort i sin egna hand. Spelarna röstar sedan på den spelare de tyckte spelade roligast kort och den med flest röster är vinnaren.

Rackare 2
Rackare är väldigt tydligt inspirerat av succéspelet Cards Against Humanity. Grundkonceptet är detsamma, ett öppet kort dras som visar ett påstående eller en fråga, man ska sedan fylla i hålrummet med ord eller meningar från kort i sin egna hand. Spelarna röstar sedan på den spelare de tyckte spelade roligast kort och den med flest röster är vinnaren. Rackare har dock kort på svenska så även de med skakiga engelskakunskaper kan vara med och finns som barnvänlig variant i form av spelet Rackarunge.

Exploding Kittens
Svenskspråkig version av spelet där det gäller att undvika exploderande kattungar. Det här är den "barnförbjudna" varianten av spelet, med extremare bilder..

Epic Spell Wars
Gillar du att krossa dina rivaler i en magisk kraftmätning, att kasta eldklot som sedan splittras i brinnande skelettknytnävar eller att högt skrika överdrivet långa trollformler i din bästa ”elak häxa”-röst? Då är Epic Spell Wars serien något för dig. Spelet går ut på att matcha kort som representerar delar av besvärjelser för att skapa din egen kraftfulla trollformel. Siste magikern som står kvar är vinnaren.

We Didn't Playtest This At All
Namnet säger allt. Ett tramskul kortspel med sten-sax-och-påse-strider, spelarätande drakar och onda kattungar.Kommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.