På torsdag drar Gothcon igång i Göteborg

Publicerad: Måndag, 11 april 2022, Skribent: Gunilla

I år blir det äntligen Gothcon igen! Sveriges mesta spelkonvent har hållit igång på sparlåga under pandemin, och visst går det att spela rollspel över Discord. Men inget går emot närkontakten med fysiska spelare i en skolsal parfymerad med lukten av nattens sovsäck. Som vanligt är man säkrast på att få plats i ett lag om man föranmäler sig, men möjlighet till drop-in finns i allmänhet. Välj bland mängder av stora och små spel att pröva på.

Michael Petersén och jag kommer att finnas på plats och spelleda Call of Cthulhu och Chock. På fredag klockan 12-15 tar vi paus från konventet och besöker Café Sirius för att hålla en workshop i scenarioskrivande, med fokus på skräckspel. Vill du skriva rollspelsäventyr men behöver lite hjälp och tips? Har du en idé du vill fila på? Har du ingen idé men vill ändå pröva på? Alla är välkomna! Vi pratar kort om dramatisk struktur i rollspelsscenarion innan vi delar upp oss och prövar på att skriva ett kort äventyr. Den som inte har någon egen idé kan använda våra färdiga berättelsestrukturer hämtade från kända skräckfilmer.

På själva konventet hålls fler workshops och fördrag, bland annat håller Andreas Lundström från Sweden Rolls i en panel om att spelleda och Bläckfisk förlag leder en workshop i konsten att skapa dungeons. Alla föredrag, paneler och workshops på konventet hittar du här.

För er som föredrar brädspel arrrangerar våra kompisar på Asmodee Nordics svenska mästerskap i Carcassonne, King of Tokyo, Ticket to Ride Europe och Azul. För de som känner sig manade, finns fina priser, vackra diplom och evig ära att vinna.

Bland figurspelsaktiviteterna finns bland annat turneringar i BloodBowl och Star Wars Armada. För Magic the Gathering-spelarena ordnas massor av spel med fina priser.

Asmodee kommer även hålla en spelbar öppen under helgen och på lördag hålls den traditionsenliga auktionen.

Vi ses där!
Gunilla Jonsson


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev