Oscarsnomineringarna!

Publicerad: Onsdag, 23 januari 2019, Skribent: David

Oskarsnomineringarna har utannonserats, och det är många bra filmer som har chans att vinna, i vanlig ordning. Bland genrefilmerna vi bryr oss mest om finns det några ögonbrymshöjare. Att superhjälterullen Black Panther gjort bra ifrån sig på bioduken har gått få förbi. Att den nu dessutom blir nominerad i kategorier som bästa scenografi, bästa kostym och bäst ljudklippning får mig bara att rycka på axlarna. Men nu får den en nominering för bäst filmmusik i och med svensken Ludwig Göransson, och dessutom en nominering till bästa film!

I kategorin bästa specialeffekter fattas den dock, och ser sig omsprungen av bl.a. svulstiga Avengers: Infinity War, månlandningsfilmen First Man, Spielbergs onlinespelsrulle Ready Player One samt Solo: A Star Wars Story. Alla skulle vara värdiga vinnare, om du frågar mig.

Svenska filmen Gräns var uttagen att representera oss i Oskarsgalan men dök dessvärre inte upp bland de nominerade i bästa ickeengelskspråkiga filmen-kategorin. Det var säkert svårt för den egensinniga filmen att konkurrera med de övriga. Men den fick, lite oväntat men väldigt välförtjänt, en nominering i kategorin bästa smink! Kul att de som bestämmer vilka filmer som ska nomineras har sett vilket fantastiskt arbete de gjort i filmen för att förvandla skådespelarna Eva Melander och Eero Milonoff till troll. Kommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.