Nytt på hyllan!

Publicerad: Onsdag, 6 november 2019, Skribent: David

Det har kommit osedvanligt många nyheter den här veckan, även med tanke på vilken tid på året det är. Det är såklart både roligt och spännande för både personalen och kunderna, men helt lätt att få översikt är det inte.

Stephen Kings novella Elevation är ganska… mysig. King är en mästare på att skriva både romaner och noveller, och det är kul att se honom experimentera med underhållande idéer och premisser i novellformatet. I Elevation har det öppnat en fin restaurang i en liten småstad, och i samband med det börjar Scott gå ner i vikt, men utan att ändras fysiskt.

Kings son Joe Hill vill såklart inte vara sämre och har precis kommit ut med novellsamlingen Full Throttle. Den innehåller tretton noveller, plus en kortare text Joe skrivit om sin uppväxt, kärlek till skräckfilm och relationen till sin pappa.

Vill du ha det kanske obehagligaste på länge har The Pursuit of William Abbey av Claire North kommit. William Abbey, en läkare, ser på utan att ingripa när en ung zulugrabb lynchas. Utom sig av sorg och vrede lägger pojkens mamma en förbannelse över William: den döda pojkens skugga kommer förfölja honom vart han än beger sig, och varken oceaner eller bergskedjor kan hindra skuggan någon längre tid. Kommer skuggan någonsin ikapp William kommer den person han älskar mest att dö. Claire North, eller Catherine Webb som hon egentligen heter, var väldigt ung när hon debuterade och har skrivit många böcker vid det här laget. The Persuit of William Abbey kan vara hennes mest tankeväckande (och läskiga) roman än så länge.

The Queen of Nothing, tredje och sista delen i Holly blacks trilogi The Folk of the Air, ligger på nyhetshyllan. Den handlar om unga Jude som adopterats av alver och introducerats i alvernas hov, där alla verkar vara villiga att hugga kniven i sina vänner och ett inbördeskrig aldrig är långt borta. En klassisk sidvändare för bokslukare.

Och så har vi äntligen fått in Nathan W. Pyles Strange Planet. Nathan gjorde succé tidigare under året i sociala medier med sina underfundiga utomjordingar som vill lära sig allt om jordelivet, och nu har första samlingen med de nyfiket fundersamma grå kommit in till oss.


Kommentarer

Nyhetsbrev