Nytt från mästaren Junji Ito

Publicerad: Tisdag, 13 september 2022, Skribent: Linda

Skräckmästaren Junji Ito upptäcks av allt fler läsare och når långt utanför de vana mangaläsarnas skara. Hans ljuvligt groteska tecknarstil blandar Lovecraftiansk fasa med sextiotalsdoftande vackra miljöer och ungdomar som avbildas detaljerat i rena linjer fyllda av mörka skuggor. Efter att ha släppt seriealbum sedan åttiotalet fortsätter han att bli bättre och bättre, och tack och lov tycks hans mardrömmar minst lika levande nu för tiden. 

I pinfärska The Liminal Zone samsas fyra otäcka nya berättelser mellan de vackra pärmarna. I en möts ett par som stiger av tåget i en liten småstad en gråterska på en begravning, och efter det verkar gråten ha smittat av sig...

I en annan av berättelserna ingår ett annat par en självmordspakt och ska åka ut till en vacker plats i skogen. Där möter de chockerande överjordiska fasor, som övergår detras förstånd. 

Många av fansen säger att detta är ett av de starkaste album han släppt hittills och med tanke på att han har släppt ifrån sig väldigt få, om ens några, svaga verk så är det onekeligen stora ord!

För de som är sugna på att lära sig rita som Junji Ito kan man spana in kommande boken Junji Ito Collection: A Horror Coloring Book, en målarbok för vuxna. Låt dina pennor följa kurvorna av tentakler, och skissa fram namnlösa fasor. 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev