Nytt från Japan

Publicerad: Onsdag, 21 april 2021, Skribent: Gabi

I vår senaste leverans från Japan hittar vi mycket spännande, både stort och smått. För alla som älskar Demon Slayer Kimetsu no Yaiba, så har vi dels fått påfyllning av den vackra konstboken Ikuboshi Frost, dels har vi fått två officiella färgläggningsböcker, Coloring Book Red och Coloring Book Blue! Vardera teckningsbok har 36 bilder, med den röda mest med motiv på Tanjiro och Nezuko, medan den blå har olika medlemmar ur Demon Slayer-kåren.

Vi har också fått flera vackra ”art crystal” pussel med motiv från Studio Ghiblis filmer. Vad sägs om katten Jiji från Kiki’s expressbud i det solupplysta växthuset/labbet eller kattbussen från Totoro som far över solrosfälten. Dessa pussel av akryl ger, när de är lagda, en glasaktig effekt. De blir vackra dekorationer om de kombineras med en genomskinlig ram, som våra Totoro Puzzle Frame Leaf eller Kiki’s Delivery Puzzle Frame Grape och ställas i fönster eller med annan ljuskälla bakom sig. Men även om man ”bara” vill använda dem som pussel är de roliga och fina. Alla 126-bitars pussel kommer dessutom i liten förpackning, inte större än en kortlek. Så varför inte ta med ett Spirited Away Andevärlden-pussel till stuga eller båt?

Avslutningsvis något för intresserade av Sailor Moon och mode. Samarbetet mellan mangaskapare och modehus går långt tillbaks, och nu är det Anna Suis tur. Vi har en Special Collaboration Book där det medföljer en elegant och exklusiv väska, samt en katalog över Kodansha och Anna Sui-samarbetet – många fina smycken, handdukar och andra accessoarer att drömma om.

Naoko Takeuchi’s kämpe från månen har inspirerat många andra modemärken: spektakulärt som dessa japanska brudklänningar och både #villhöver och ”kan ju användas på riktigt” som med Uniqlos kollektion med Sailor Moon-inspirerade street wear. 


Kommentarer

Nyhetsbrev