Nyhetstips

Publicerad: Torsdag, 22 september 2022, Skribent: Annie

Ny vecka, nya tag!

Den här veckan har det hänt himlans mycket hos oss. I butikerna har vi brottats med vår stora Japan-rea, haft diverse signeringar och förberett oss inför bokveckan. Samtidigt har våra dagliga bestyr tuffat på som vanligt. Hjälpa kunder, brottas med datorn och såklart spana in vilka nyheter som har trillat in, iallafall för min del. I Stockholmsbutiken har var och varannan låda innehållit saker från Stranger Things. Till exempel fick vi nyss in de vansinnigt efterlängtade tröjorna med Hellfire clubs logga och ett riktigt snyggt tryck med Demogorgon.

THE PRINCESS AND THE SCOUNDREL av Beth Revis

Romanen plockar upp direkt efter striden vid Endor i slutet på The Return of the Jedi. 

Striden är vunnen, men kriget pågår fortfarande och kejsaren har börjat sätta sina krisplaner i handling. Men Han kan inte tänka på något annat än Leia. Efter ett annorlunda litet bröllop får dom en smekmånad på lyxkryssaren Halcyon - en resa för bara dom två att kunna fokusera på sina känslor för varandra och det nya äktenskapet. Men Leia har en dålig vana att blanda nöje med affärer och Han är inte direkt känd för att kunna hålla sig borta från trubbel så det dröjer inte länge innan de återigen blir indragna i ytterligare en komplott från imperiets sida. 

Det finns rykten om att boken skrevs lite för att att promota ett visst lyxhotell, men det går inte att sticka under stolen med att handlingen ändå kan göra det rättvisa. Jag vet nämligen att jag inte var ensam om att sorgset upptäcka att Leia och Han Solo inte höll ihop för alltid, så där kommer boken in som en efterlängtad djupdykning i deras förhållande. En klassisk Star Wars-actiondänga med det sedvanliga ewok-kaoset, en dramatisk Lando, Han som dissar 3-CPO och med lite extra mycket romantik.

KINGDOM OF THE CURSED Kerri Maniscalo

Emilia har sålt sin själv för att bli Queen of the Wicked och behöver nu resa till de sju cirklarna med Prince of Wrath. Hon har svurit att göra allt som står i hennes makt för att hämnas sin syster Vittorias mord, även om det innebär att ta demonernas härskare, Prince of Pride till sin äkta make. 

Men med hennes nya makt kommer en helt annan ensamhet och hon kämpar med att veta vem hon ska lita på. Kan hon ens lita på Wrath som var hennes enda vän i den dödliga världen? Hennes enda hopp är att hitta alla magiska objekten för att hitta svaren på hennes frågor om sitt förflutna och vem som egentligen mördade Vittoria. 

Har man läst första boken, Kingdom of the Wicked vet man att Kerri Maniscalco är en mästare på att bygga upp spänningen. Uppföljaren verkar om möjligt ännu mer svettframkallande. 

RUINATION - Anthony Reynolds 

Det är alltid spännande när redan etablerade franchises sträcker sig till andra plattformar än de ursprungligen var skapade för. När det kommer till datorspel har vi sett det hända hyfsat lyckat i en mängd olika format; Five Nights at Freddies, World of Warcraft och så vidare. Nu har vår första League of Legends-bok landat på våra hyllor!

Det hela börjar i Camavor där den nya kungen Viego ska firas. Uppslutningen är stor med folk från hela världens hörn och vid hans sida finns Viegos nya fru Isolde, men när ett mordförsök sabbar hela stämningen och Isolde blir allvarligt skadad från en förgiftad, magisk kniv. Hennes enda hopp att kunna överleva ligger i de mystiska Blessed Isles som ingen ens vet om de existerar. Det blir upp till Kalista, Viegos systerdotter och en modig krigare att ge sig ut på det farliga uppdraget och rädda den döende drottningen innan det är för sent. Men det finns rykten om att de mystiska öarna inte är obebodda. 

 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev