Nyhetssvep på bokhyllan

Publicerad: Onsdag, 26 oktober 2022

A CERTAIN HUNGER - Chelsea G. Summers

Dorothy är en välkänd matkritiker och författare, en femme fatal som älskar sex - och som skriver sin berättelse från fängelset där hon avverkar sin livstidsdom. Henne brott? Hennes lustar hade en tendens att ta över och ibland valde hon att äta sina älskare efter att de var klara. Hon drar obehagliga paralleller mellan mat och sex och bävar inte för att hänge sig åt båda, och om den självcentrerade, oberoende Dorothy känner att en man börjar bli alldeles för central till hennes identitet kan han räkna sig så gott som död. 

En riktigt blodig och grafisk satir på tidig matkritik, A Certain hunger är en utforskning av sexualitet, mat och konsumtion med utsökt språk. Dessutom har vi ett fåtal signerade exemplar! 

THE TOLL HOUSE - Carly Reagon

“Ett hus med mycket historia”. Precis så beskriver mäklaren huset för den ensamstående mamman Kelda som nu ser sin chans att börja om på nytt med sonen Dylan efter ett par utmanande år. Huset behöver bara rustas upp lite, men vid renoveringarna stöter Kelda på en förfärlig upptäckt i husets väggar; en gammal dödsmask som verkar ha tillhört en ung kvinna. Den makabra upptäckten blir startskottet för märkliga händelser. Kelda känner sig iakttagen och Dylan börjar lida av mardrömmar som verkar alldeles för verkliga med spöklika skepnader som väntar i hörnen. Kanske är det stressen som kommer med Keldas nya jobb eller hennes systers ankomst som spökar med henne, men när saker och ting förvärras börjar hon desperat leta efter svar i husets historia. Och det verkar som att tiden börjar rinna ut. 

En riktigt atmosfärisk spökhusberättelse med två tidslinjer - den ena i modern tid, satt i kontrast med husets mörkaste tid under 1860-talet. Riktigt perfekt oktoberläsning.

MINDWALKER - Kate Dylan

Kapten Sil Sarrah jobbar för Syntex, mer specifikt med att infiltrera fängslade agenters sinnen och leda dom till säkerhet. Hennes största mål är att bli den första i Syntax historia som får en felfri omgång utan ett enda förlorat liv. Men när ett uppdrag går fel behöver hon fly, och ryktet går att hon har förått företaget. Fast besluten att rentvå sitt namn infiltrerar hon den Analoga Armén, en organisation som jobbar för att förstöra Syntax, med målet att komma tillbaka på god fot med chefen genom att förstöra Analoga Armén från insidan. Men ju mer hon får höra om det som hon en gång kallade sitt hem, desto mer undrar hon om hon verkligen har jobbat för rätt sida. En riktigt stark YA sci-fi, med enemies-to-lovers-trop och stark Marvel vibb. Inte helt omöjligt att det här blir nästa stora grej!

NOTORIOUS SORCERER  - Davinia Evans

Siyon är en ung man som rör sig i Bezims lägre kretsar, med allt ifrån gatuslagsmål och takrännande. Men han smyger även runt i andra delar för att samla ingredienser till alkemisterna i Bezims över samhällskikt; ingredienser som plikt, medvetande och vrede. Siyon drömmer i hemlighet om att bli alkemist, trots att det är ett uppehälle som bara de högbördiga kan ägna sig åt, eftersom det bara är dom kan kan ägna sig åt något sådant olagligt utan konsekvenser. Men när Siyon råkar utföra ett alkemist mirakel framför en stor folkmassa dras han in i en samling händelser som skulle kunna förinta städer, lagar och till och med hela världar. Har du någonsin haft ett intresse för medeltida alkemi, gillar att se högadliga magiker göra bort sig totalt och en gnutta klassmedvetenhet i din fantasy är det här boken för dig. 

OUR SHARE OF NIGHT - Mariana Enriquez

På gränsen mellan Argentina och Brasilien finns Juan, en vacker, sorgsen änkling som tyngs av en mörk kraft som utnyttjas hänsynslöst av en kult. Hans krafter som har använts till att tala med de döda och framkalla demonisk besittning har använts länge och väl för att tortera oönskade människor och offra dem till mörkret. Nu vill kulten ha en efterträdare och Juan är fast besluten att rädda sin son Gaspar från samma öde. Men medan de rör sig i Argentinas gränsland förstår han att Gaspar kanske redan har börjat uppleva mörkrets fasor. Vacker och bitvis riktigt otäck berättelse om trasiga familjer, förbannade arv och Argentinas brutala tid under och efter diktaturen. 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev