Nyhetssvep

Publicerad: Torsdag, 5 januari 2023

ALONE WITH YOU IN THE ETHER - Olivie Blake 

För den konstförfalskade Regan är människor förutsägbara och tråkiga och hon själv är inget undantag. För att hantera uttråkningen lever hon så impulsivt hon bara kan, i hennes hjärna kan varje vägval skapa en helt annan värld.  För den doktorerande Aldo, som håller sina destruktiva tankar stången genom att fundera på tidsresande, är världen ofattbart kaotiskt. Han gömmer sig bakom en mur av rutiner och regler som håller honom på rätt spår . Utan de här reglerna skulle hela hans existens kollapsa. 

Deras vägar är utstakade - fram tills att deras vägar korsas. Kanske är de varandras nycklar för ett helt annat liv. Olivie Blake slog igenom med dark academian Atlas Six som tog publiken med storm. Hennes senaste Alone with you in the ether har desto färre övernaturliga drag, men det den saknar i eskapism tar den igenom genom känslorna den väcker. Behöver du gråta till en kärlekshistoria kan du plocka upp den här. 
 

BERSERK 12

Sedan Miura Kentaro gick bort för snart två år sedan har efterfrågan på en av världens mest inflytelserika grimdarkverk ökat lavinartat. Svärdsmannen Guts äventyr var inte avslutade men vi vet att äventyret kommer fortsätta under pennan av en av Kentaros nära vänner och mangaartister Kouji Mori. Sedan en tid tillbaka har vi fått in en vansinnigt snygg läderinbunden samlingsserie och nu har äntligen den tolfte volymen landat på våra nyhetshyllor som samlar volymerna 34 - 36! 

 

THE STOLEN HEIR - Holly Black

Det har gått åtta år sedan Battle of the Serpent. Lady Nore från Court of Teeth har lagt beslag  på Ice Needle Citadel och använder en uråldrig relik för att frammana monster som ska utkräva hennes hämnd. 

Den riktiga drottningen Suren har flytt till människovärlden där hon nu lever vilt i skogen. Ensam och med minnen från hovets hemskheter fördriver hon tiden med att släppa dödliga från dumma pakter. Hon trodde att hon var bortglömd fram tills att hon räddas av ingen mindre än prinsen Oak, Elfhames tronarvinge och hennes tidigare trolovade. Pojken som hon mindes som vedervärdig har vuxit upp till en vacker, charmig och manipulativ prins som vill ha hennes hjälp på ett uppdrag som skulle ta dom norröver, tillbaka mot hovet som Suren har kämpat för att glömma. Skulle hon välja att följa med skulle det innebära att Suren behöver möta sina värsta minnen och vid sidan av en man hon inte kan lita på. 

Holly Black gjorde ett himla bombnedslag med YA-fantasyn The Folk of the Air och den kalla prinsen Cardan. Stolen Heir är första delen på en ny duologi i samma värld och med Blacks karaktärs-, och världsbyggnad känns det onekligen lovande! 

 

ART OF GOD OF WAR RANGARÖK

God of War Ragnarök har verkligen varit ett av årets stora speluppevelse när det kommer till TV-spel. Nu har äntligen konstboken med mängder av konceptbilder  och kommentarer om utvecklingen bakom spelet, karaktärerna, monsterna, relikerna och mycket mer. 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev