Nyhetssvep

Publicerad: Onsdag, 12 oktober 2022

Ny vecka, nya tag! Spana in några av våra extra spännande nyheter! 

BOOK EATERS - Sunyi Dean 

I Englands utkant ligger ett hemligt sällskap, en samling övernaturliga varelser som äter böcker och får böckernas kunskap. Männen matas med böcker om politik, strid och äventyr medan kvinnorna matas med sagor, varnande berättelser och böcker om hushåll och barnavlande. Devon föds in i The Family, en högt uppsatt del av klanen och då kvinnliga bokätare är sällsynta uppfostras hon skyddad och vördad. Efter det arrangerade äktenskapet till Luton Winterfield föds en son, men något är fel. Istället för att hungra efter böcker hungrar han istället efter människosinnen. För att rädda sin son måste hon fly från klanen - men vad är egentligen farligast? 

Sunyi Deans debut är en mörk blandning mellan urban fantasy, skräck och saga, om förtryck och om vad det egentligen är som skapar och definierar ett monster. 

THE WISTERIA SOCIETY OF LADY SCOUNDRELS - India Holton 

Cecilia Bassingwaite är den perfekta Victorianska damen. Hon är även en tjuv och junior medlem i Wisteria Society crime sorority, en grupp mästartjuvar som flyger runt i sina hus, utpressar varandra och kommer över artefakter genom diverse olika upptåg. Som de väluppfostrade damerna de är så dricker de sitt te, samtidigt som de diskuterar det senaste skjutvapnet. Trots Cecilias mörka förflutna så är det en väldigt trevlig tillvaro. Fram tills att männen börjar dyka upp. 

Ned Lightbourne har många olika namn och många olika yrken. Ibland är han yrkesmördare och det är på den vägen han möter Cecilia. Han är anställd för att mörda henne men när han möter henne bestämmer han sig för att det är det sista han tänker göra. Kontraktet för Cecilias liv utfärdades av den hatiska Kapten Morvath som flyger runt med ett gotiskt hus, fullknökat med kanoner för att ta livet av alla högfärdiga damer - och han tänker börja med Wisteria Society. För att rädda damerna måste Cecilia gå ihop med Ned som även har egna planer. Men både Morvath och Ned har gjort misstaget att underskatta kvinnorna. 

Om tedrickande, magiska piratdamer med torr humor och ett utsvävande språk som andas The Princess Bride, Monty Python och Bridgerton. 

DUNGEONS & DRAGONS STARTER SET - DRAGONS OF STORMWRECK ISLE

Har man någonsin varit sugen på att ge sig in i Dungeons & Dragons-världen kan det ibland kännas lite övermäktigt att direkt sätta igång med de stora coreböckerna. Då har Starter set (absolut enklast med ett färdigt äventyr för 5 spelare + en spelledare) och Essentials kitet (snäppet mer ingående) varit en enkel ingång. Tidigare har man varit förpassad till äventyr i mörka grottor  och en lite mer marknära bossfight om man vill ge sig in i den “lättaste” nivån med starter set, men nu kan man sväva lite högre. Det nya Stormwreck isle tillåter nämligen helt nya spelare att istället utforska de vilda skyarna med ett äventyr mitt i de uråldriga drakarnas inbördeskrig! 

HUNTER - THE RECKONING

Vana rollspelare har ofta kommit in och frågat efter nya påbyggnader till World of Darkness, (de lite mer orutinerade kanske har hört någon nämna Vampire the Masquerade, vilket tillsammans med flera andra spel är en del av den världen.)

I årets satsning från White Wolf - the Year of the Reckoning - är Hunter, the Reckoning flaggskeppet. Där har vissa människor sett världen för vad den är - en galen värld fylld med fiender, och istället för att fly valt att strida. Du har fått en gåva för att kunna slåss tillbaka, om det så är att strida, evakuera civila eller förhandla. Tiden för att bara lägga sig ner och dö är förbi. Nu är det dags för motstånd. 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev