Nyhetssvep

Publicerad: Fredag, 12 augusti 2022

Det har återigen sipprat in lite nyheter på våra nyhetshyllor - spana in dom där! 

Tokyo Revengers 

När Tokyo Revengers kom som anime för något år sedan gick det kanske en vecka innan folk började fråga efter mangan. Merchen började sippra in men mangan dröjde sig kvar i översättningsprocessen. Nu har de äntligen landat på våra hyllor! 

Takemichi Hanagaki är på livets botten. Han är dålig på sitt jobb, sitter mest hemma och har dessutom fått höra att den enda flickvännen han har haft, Hinata Tachibana, har blivit dödad av det hänsynslösa Tokyo Manji gänget. När han dagen efter blir knuffad framför ett tåg sluter han sina ögon och förbereder sig för döden. Men när han öppnar ögonen igen har han rest 12 år tillbaka i tiden. Fast besluten att försöka hindra händelseförloppet som kommer leda till Tachibanas död går han igenom tidslinjerna om och om igen, men det är inte riktigt så enkelt som han hade tänkt sig. Animen var en storsuccé men som det brukar vara från skivet till film så finns det en del som har försvunnit. Är man sugen på att uppleva den fulla berättelsen eller om man är på jakt efter en fantastisk manga så bör man spana in den här! 

 

Scum Villain's Self-Saving System 3

Mo Xiang Tong Xius storsuccé Scum Villain’s self saving system fortsätter med ännu mer humor och intriger. I huvuddrag handlar den om en man som återföds i en fantasy-webserie – men inte som hjälten, utan den framtida skurken som kommer få storstryk av berättelsens protagonist! Trots att han vet att det kommer sluta illa för honom får han inte bryta karaktären om han inte vill bli straffad. Nu har Luo Binghe gått och blivit en riktig demonhärskare och Shen Qingqui kan inte annat än att längta tillbaka till deras stillsamma dagar tillsammans. Men när Shen Qingquis berättelse fortskrider och han lär sig mer, både om hans värdkropps historia och  Proud Immortal Demon Way’s dolda agenda förstår han att det enda sättet för dom att överleva är att se varandra för vad de verkligen är. 
 

The Awoken 

När Alabine Rivers får ett cancerbesked rasar hela hennes värld. Hennes karriär, den spirande kärleken, familjen och allt sådant bleknar vid beskedet, och hennes enda tröst är vetskapen om möjligheten till ett nytt liv på andra sidan kryokammaren. 

Ett århundrade senare har forskningen kommit såpass långt att man nu kan väcka de som har varit nedfrusta. Men när Alabine vaknar är det inte den hoppfulla framtiden hon hade väntat sig som finns på andra sidan kammaren. Istället har de filosofiska diskussionerna om de nedfrusta blivit våldsam och numera lyder lagen att alla som blir återuppväckta ska bli skjutna där de står. De som har väckt Alabine är Resurrektionisterna, en militant grupp som jobbar i det fördolda för De Uppväcktas rättigheter. För första gången i sitt liv befinner sig nu Alabine på samhällets utsida och hennes jakt på att försöka hitta sin plats i en främmande tillvaro underlättas inte av ständigt närvarande minnen från hennes tidigare liv och mannen som hon älskade. En stark dystopisk debutfroman från Katelyn Monroe Howes! 

 

Storm Echo

Den sjätte installationen i urban fantasy-drottningen Nalini Singhs serie Psy-Changeling Trinity har landat på hyllorna. Den här gången får vi träffa Ivan Mercant (som har nämnts lite till och från i tidigare böcker)som  tillhör Psyerna, en grupp människor med diverse olika telekinesiska förmågor, men deras mentala förmågor kunde utgöra en risk och under en lång tid reglerades deras känslor för att förhindra skador och hålla Psyerna under kontroll. Den kontrollen är lyft och det är lagligt för Psyerna att få känna saker igen. Men ivan låter sig ändå inte känna. Inom sig har han ett blodtörstigt monster som bara bidar sin tid och minsta känslorörelse skulle kunna vara farlig. Han trodde att det skulle vara slutet - fram tills att han träffade changelingen Lei som har en varg inuti sig. Det ligger inte i deras natur att dras till varandra, så när de väl gör det blir det komplicerat för båda. För Lei har ett uppdrag - hon måste döda DarkRiverpackets alpha. 

I äkta Singh anda möter vi trasiga karaktärer, förbjuden kärlek och en del kära återseenden.

 

The Art of Prophecy

En allsmäktig profetia talar om att ett underbarn ska växa upp för att slutligen besegra den eviga Khan, en gudakung, och rädda riket. Men profetian stöter på patrull. Den evige och odödlige Khan dör nämligen i ett barslagsmål. För att göra saken desto värre har vördandet kring barnet från profetian, Jian, gjort att han har vuxit upp till att bli lat och bortskämd. När Taishi, hennes generations största krigare, möter Jian blir hon försträckt men hennes envishet är lika mäktig som hennes kampsportskunskaper och om någon kan förebereda Jian för hans öde är det Taishi. 

Ett alternativt, historiskt Kina med storslagna strider, en trött, ovillig mentor och en sarkastisk lönnmördare hack  i häl. Enormt lovande första del på en triologi.

 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev