Nyhetssvep

Publicerad: Torsdag, 28 juli 2022, Skribent: Annie

Sista nyhetssvepet i juli hörrni! Spana in det här!

Old Country  - Harrison & Matt Query 

Den ärrade och traumatiserade krigsveteranen Harry och hans hippie-uppfostrade, självgående fru Sasha har tröttnat på storstadslivet och har äntligen köpt sitt drömhus i Teton Valley, Idaho, där de tänker leva ett lugnt och stillsamt liv med deras golden retriever Dash. Huset är omgivet av en nationalpark och de enda grannarna är Lucy och Dan vilket ger Harry och Sasha precis den avsklidheten de har längtat efter. Det enda problemet är sägnerna som Dan och Lucy berättar om - en ondskefull ande bor i dalen och plågar området vid varje årstid och det enda sättet att hålla sig säker på är att följa en samling ritualer. Sasha är snäppet mer öppensinnad än Harry, men när märkliga saker börjar hända förstår de båda två att ritualerna måste följas om de inte ska komma till skada. (För er som är oroliga så kommer inte Dash till skada) 

Det är spännande när online-fenomen tar sig till fysisk form, vilket är exakt vad den här romanen har gått igenom med debutanterna Matt & Harrison Query. För några år sedan började Matt Query med reddittråden “My wife and I bought a Ranch” i 6 delar på underforumet NoSleep, en tråd som var löst baserad på egna erfarenheter från en flytt till  Oregons landsbygd. Efter mängder av uppmärksamhet online och med hjälp av den manusförfattande brodern Harrison Query kan vi nu även få ta del av den i pappersformat och snart även på Netflix.

The Book of Gothel - Mary McMyne

Haelwise har alltid levt under sin mor Heddas intensiva beskydd, för Haelwise har aldrig passat in i den lilla fattiga medeltida byn som hon växte upp i. Byn har stämplat henne som häxa med hennes svarta ögon och sina mystiska och obotliga svimmanden och hennes enda tröst är Heddas berättelser om prinsar i vargskinn, barnstjälande häxor och ett magiskt, dimhöljt torn där kvinnor kan hitta skydd om de vågar leta.  När Hedda dör står Haelwise ensam och ger sig ut på jakt efter det mytomspunna tornet som hennes mor brukade prata om - en plats som kallas Gothel, där Haelwise möter en kvinna som tar henne under sina vingar. Men Haelwise är inte den enda som har hittat Gothel. Där finns även flicka Rika som bär på en hemlighet som kyrkan vill hålla gömd. En hemlighet som berättar sanningen om en mörk värld med uråldriga trollformler. 

Har har vi ytterligare en feministisk retelling av en gammal sägen som ger emr djup och dynamik till en redan etablerad karaktär, i det här fallet kvinnan som låste in Rapunzel i hennes torn. En sprakande debut från Mary McMyne som passar perfekt för fans av Circe och The Wolf And The Woodsman. 

Familiar Tales

Om man har spelat Mice and Mystics och letar efter något liknande så har Familiar Tales precis landat på våra hyllor. Familiar Tales är ett samarbetsspel med deck-building där spelarna tar rollerna som bundsförvanter till den nyfödda, avsatta prinsessan. Förutom att hålla henne säker från onda makter som vill skada henne kommer alla beslut att påverka hur hon blir när hon växer upp och slutligen, om man lyckas, vilken slags drottning som kommer sitta på tronen. Istället för en spelledare spelar man med en app med professionella röstskådespelare som även kan hjälpa en på traven om man behöver hjälp med att starta spelet och med en digital regelbok. Stärk dina karaktärer, slåss mot fiender, utforska det magiska landet och se till att prinsessan har de bästa förutsättningarna för att kunna regera! 1-4 spelare. 

Dead Water - C.A Fletcher

En avlägsen ö vid Nordatlantens kant och dess invånare blir illa tilltufsade av en vattenburen pest. Öborna är en märklig blandning av ö-födda och människor som söker en långsammare tillvaro än storstädernas brus, alla med deras egna hemligheter, vissa mörkare än andras. Rykterna går åt olika håll; vissa säger att sjukdomen som slår ön kommer från en skaldjursfarm, andra säger att det är ett fall av masshysteri eller en långväga förbannelse - men när färjorna slutar fungera blir den lilla obekvämligheten en regelrätt mardröm och det lilla samhällets till synes harmoniska dynamik förändras grundligt. Isolation och förtvivlan på en liten ö, perfekt för dom som gillade The Loney och Station Eleven

Advanced lovers and lesbians 

När Thirsty Sword Lesbians kom till butiken blev det snabbt en favorit hos personalen med dess enormt mysiga spelupplevelse som det var och fortfarande är. Nu har den första expansionen kommit ut med ännu fler karaktärer, fler äventyr och ännu mer gay! 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev