Nyhetssvep

Publicerad: Torsdag, 1 juni 2023

Konspirationsteorier, mordiska fängelsen och stråhattarnas återkomst - här är några av veckans boknyheter! 

CONQUEST - Nina Allan 

Frank har alltid varit lite speciell och som programmerare har han alltid älskat att se mönster i saker och ting. Det är en av anledningarna till att Rachel tycker så mycket om honom. Men på senaste tiden har han blivit mer och mer besatt av tanken på ett krig med “supersoldiers” och mellan människor och utomjordingar, något han vädrar tillsammans med ett onlineforum med likasinnade men när han åker till Paris för att möta sina onlinevänner försvinner han mystiskt. När polisen inte är till någon hjälp vänder sig Rachel till privatdetektiven Robin. Av en märklig slump (eller?) delar Robin och Frank vissa likheter, som intresset för Bachs musik och mörka kopplingar till Londons undre värld. Driven av både sin attraktion till Rachel och Franks berättelse tar sig Robin an fallet, men ju mer de börjar undersöka desto märkligare blir spåret. 

En märklig och djuplodad spekulativ dänga om konspirationsteorier, musik och hur information kan vara på mäktigt och förgörande. 
 

CHAIN-GANG ALL-STARS - Nana Kwame Ajdei-Brenyah

Välkommen till världen där dömda brottslingar har en chans att återfå sin frihet. Allt de behöver göra är att slåss mot andra brottslingar i en kamp till döden. 

TV-programmet “Chain-Gang All-Stars” är kronjuvelen i ett framtida USA’s nöjes,- och rättsystem. De dömda brottslingarna kan vinna tillbaka sin frihet om deras fängelses lag överlever tillräckligt länge på arenan, där kamperna till döden direktsänds till hushållens nöje. Överlever de i minst tre år med uppskattningsvis en kamp i månaden återfår de sin frihet. Loretta Thurwar blev snabbt en legend efter sin första match. Nu, nästan tre år senare leder hon ligan och är storfavorit tillsammans med sin älskare och konfidant Hamara “Hurricane Staxxx” Stacker och deras gäng Angela-Hammond Chain-Gang. Loretta är bara några få steg ifrån sin frihet, men kan man verkligen bli fri när man har hela systemet ot sig? 

En sylvass, dystopisk kritik mot det amerikanska rättssystemet, vinstdrivande företag och systematisk rasism. Ajdei-Brenyah gör det hela ännu mer effektfullt med verklighetsbaserade fotnötter och mångfacetterade karaktärer.

 

PSALMS FOR THE END OF THE WORLD - Cole Haddon 

1962 möter fysikstudenten Grace Pulansky sitt livs man, Robert Jones, när hon serverar hon pekanpaj på stans lilla hak. Men när FBI dyker upp med sina flådiga, seriösa kläder och anklagar Robert för att vara en bombtokig massmördare vet inte Grace varken upp eller ner. Tillsammans flyr de över Amerika och Grace behöver omvärdera allt vad hon tror sig veta om universum när de ställs inför en identiteshoppande rockstjärna, en sörjande älskare i uråldriga Kina, nazister och en stressad astronaut som behöver brottas med en skakid intergalaktisk framtid. 

En stark debut med multiversum som kittlar både hjärtat och hjärnan, med ett fantastiskt språk och en riktigt välskapad karaktärsarsenal. 

 

IN THE SHADOW OF LIGHTNING - Brian McClellan 

Brain McClellan har återvänt till våra fantasy-hyllor. Författaren bakom Powder Mage- triologin har nu gett sig in i en ny tilltänkt triologi som fokuserar på gudaglas som ger bäraren förstärkta krafter.

I den här börjar allt med ett missförstånd som leder till en massaker och ett abrubt stopp för en lovande karriär inom militären för Demir Grappo. Numera lever han som utstött och vanärad men när han får höra om mordet på sin mamma, en av stadens makthavare, återvänder han till huvudstaden för att få reda på sanningen om vad som egentligen har hänt. Men det är lättare sagt än gjort, särskilt när råvaran som skapar det mäktiga gudaglaset är på upphällningen. Dessutom har Demir varit borta länge och den politiska sfären har ändrats. Med hjälp av vännen Kizzie och den ambitiösa gudaglassmeden Thessa ger han sig tillbaka in i hetluften. Thessa har en hel del järn i elden, vissa mer reko än andra, och medan hon jobbar på en maskin som kan återladda de förbrukade skärvorna ger sig Kizzie och Demir ut för att luska lite mer - för att sedan snubbla över en helighet som sträcker sig djupare än någon av dom hade räknat med. 

Innovativ flintlock fantasy med riktigt spännande magisystem och flera spännande POVs, där

 

ONE PIECE 102 

Luffy och stråhattsgänget fortsätter sin intensiva kamp mot Kaido och Sanji och Zoro måste ta sig an Kaidos starkaste slagskämpar. 

 


Kommentarer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev