Nyhetssvep

Publicerad: Fredag, 8 april 2022, Skribent: Annie

Vi har fått en liten paus i det enorma nyhetsflödet som vi hade för några veckor sedan. Just nu sipprar det in i ett lite mer stillsamt tempo, men det hindrar oss såklart inte från att ha hittat några extra glimmande guldkorn på nyhetshyllan! 

 

Hotel Magnifique - Emily J. Taylor 

Jani har alltid drömt om Någon Annanstans. Hon kämpar med sitt dagsjobb på ett garveri, och de hårt ihoptjänade småslantarna går åt för att överleva i den lilla hamnstaden Durc, tillsammans med sin lillasyster Zosa. Så skulle resten av hennes liv se ut, tänkte hon. Fram tills att Hotel Magnifique kommer till staden. Hotellet är mytomspunnet - inte bara för sina drömska förtrollningar utan även för dess förmåga att resa. Ena morgonen kan det dyka upp i en utkant i Oklahoma, andra dagen kan det stå i New York. Medan Jani och Zosa är för fattiga för att ha råd att bo på hotellet stoppar det dem inte från att söka plats i personalstaben, och snart dras de iväg på sitt livs största äventyr. Men väl inne förstår Jani att deras kontrakt är obrytbara. Och bakom hotellets vackra fasader döljer sig livsfarliga hemligheter. Janis enda allierade är den undersköna dörrvakten Bel i hennes uppdrag att befria Zosa och de andra anställda från hotellets järnklor. Hon är beredd att riskera allt för att lyckas, för misslyckande skulle innebära ett öde värre än något hon skulle kunna föreställa sig. Spännande och trolsk YA-fantasy. Tänk dig Night Circus, och gör det [mörkare].  

 

Aspects - John M Ford 

John M Ford har vida varit ansedd som ett enormt namn inom fantasy och sci fi med titlar som The Dragon Waiting, Fugue State och Growing up Weightless. Vid hans bortgång 2006 höll han på med Aspects som nu har landat på våra hyllor i sitt råa skick, med förord av Neil Gaiman. Apects börjar med en svärdskamp för att sedan övergå i en omröstning i Brittiska parlamentet, för att sedan innehålla gudinnor och magiska maskingevär, abdikerade kungar och uråldriga imperium. Det finns inget stort hot. Det finns inga bovar. Inte desto mindre är det en berättelse som håller en i ett järngrepp och tar andan ur en. En helt extraordinär berättelse från en alldeles för tidigt tystad röst. 

 

Sorrowland - Rivers Solomon 

Författaren till The Deep är tillbaka med en ny berättelse! Vern är gravid i sjunde månaden och desperat efter att fly från den religiösa sekten som hon har vuxit upp i. Hon föder tvillingar ute i skogen, Feral och Howling, och uppforstrar dom i det fria, utan civilisationens gränser. Men även ute i det fria är Vern jagad. Och när hennes kult slutligen kommer ikapp henne släpper hon loss en oförklarlig brutalitet som har grott och frodats i hennes kropp. För att förstå sin förvandling  och för att skydda sin lilla familj måste Vern återigen möta det förfrlutna som hon hade hoppats på att kunna lägga bakom sig och, ännu värre, en framtid utanför skogen. Men för att hitta sektens hemligheter måste Vern även tackla USAs våldsamma historia. En samhällskommenterande och genrebrytande berättelse som rör sig över ett sci-fi, fantasy och gotiskt skräck-landskap.

 

Wildwood Whispers - Willa Reece 

Mel Smith fann syftet med livet vid elva års ålder när hon träffade Sarah Ross. När Sarah dör tio år senare tror Mel att hon ska gå sönder. För att hålla det sista löftet till sin bästa vän reser hon till en idyllisk småstad, som ligger i Appalchernas skugga. Men Morgan’s Gap är mer än den virvlande morgondimman och de mörka skogarna. Hemligheter börjar viska till Mel - de viskar i den krokiga och sluga kvinnan Grannys blick, i en gammal bok med brygder från berget och andra oväntade ställen. Hemligheterna nästlar sig in i hennes trasiga hjärta och snärjer henne kring den lilla byn. Men i skogens skuggor lurar något annat - något som har med Sarah’s oväntade död att göra. Och nu har det siktet ställt på Mel. 

 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev