Nya Star Wars!

Publicerad: Onsdag, 23 oktober 2019, Skribent: David

Det börjar bli många filmer, och arbetet med att knyta ihop så många trådar som möjligt ligger på kommande Star Wars: The Rise of Skywalker. Sista trailern ligger ute nu, och visar vad som förmodligen är den stora slutstriden. Det verkar som om en hel del av filmen utspelar sig på Endor och den gamla dödsstjärnan som störtade där. Och Kejsarens röst hörs tydligt, när han i trailern berättar att huvudpersonernas ansträngningar kommer bli deras undergång.

Vad är det som hänt mellan förra filmen, The Last Jedi, och den här? För att binda samman händelserna och ge nyfinka lite mer kött på benen släpps snart boken Resistance Reborn av hyllade författaren Rebecca Roanhorse som förra året kom ut med Trail of Lightning. I Resistance Reborn är hjältarna på flykt efter slaget på planeten Crait. Motståndsrörelsen tycks krossad, men Finn, Poe, Rey, Rose, Chewbacca och Leia finns bland de överlevande. Deras rop på hjälp möts av tystnad, men det verkar som om de ändå har en plan, någonstans.

Femte november släpps boken, och en dryg månad senare, artonde december, är det dags att se The Rise of Skywalker i biosalongerna.

/David


Kommentarer

Nyhetsbrev