Nya spel!

Publicerad: Fredag, 1 februari 2019

När Games Workshop bröt med Fantasy Flight Games för några år sedan försvann plötsligt alla deras roll- och brädspel från våra hyllor. Nu har de börjat hitta tillbaka, ett efter ett. Talisman var först ut, följt av Warhammer Fantasy RPG i höstas. Och den här veckan fick vi äntligen in nya Warhammer 40.000-rollspelet Wrath & Glory och nya utgåvan av Fury of Dracula.

I Fury of Dracula är en av spelarna Dracula som är på flykt genom Europa, tätt följd av de andra spelarna som ska leta reda på honom och slutligen sätta en påle genom hans hjärta. Problemet är att förföljarna inte vet var han är, utan bara har små ledtrådar att gå efter, då Dracula lämnar spår efter sig. Hamnar du i en stad där Dracula var för två drag sedan måsta han avslöja det, varpå snaran sakta dras åt. Det är ett tematiskt och välgjort spel för 2 till 5 spelare som rekommenderas helhjärtat.

Wrath & Glory skiljer sig markant från Fantasy Flights tidigare 40K-rollspel och även från det nyligen släppta Warhammer Fantasy RPG. Det är en tjock bok på dryga 450 sidor, och du kan spela både människa, eldar (rymdalv) eller brutal ork, och kan vara allt från tungt bestyckad Space Marine till eldarmagiker eller chaoskultist. De har slängt ut det vanliga t100-tärningssystemet för ett baserat på sexsidiga tärningar istället, och arbetat hårt för att rollfigurerna ska fungera bra oavsett om du är en enkel gängmedlem i en storstadsslum eller en mäktig ork nob i en tvåtonsrustning. 
Att de valt att ta med så mycket innebär också att de inte går in i så mycket detalj här och där, utan gissningsvis sparar det till kommande expansioner. Du får lite av allt, men det är redan 450 sidor, som sagt, så de gapar redan över mycket!

I våra butiker i Göteborg och Malmö har de haft ett utbud av Dungeons & Dragons Miniatures sedan länge. Många har frågat efter dem i Stockholm också, och nu har de dykt upp även där. Kom in och botanisera bland alla äventyrare som hänger på spelavdelningen där sedan igår.
 Kommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.