Nya romantips

Publicerad: Fredag, 17 mars 2023, Skribent: Annie

THE WHISPERING MUSE -  Laura Purcell
Jenny will Cox är en desperat kvinna som drunknar i skulder, ensam försörjare för sin familj. Så när hon får ett välbetalt jobberbjudande med ett hus och vård för sitt syskon kan hon inte tacka nej. Hon har anställts av den avundsjuka hustrun till Mercury Theaters ägare för att jobba som kostymör till stjärnan Lilith Erikson. Men hon har också som jobb att undersöka rykten som cirkulerar på teatern, viskningar om att Lilith har slutit en pakt med en musa ur grekisk mytologi, Melopene, för att få fantastiska sceniska faärdigheter. Men ju närmre bandet blir mellan Jenny och den fantastiska men sorgsna stjärnan, detso tydligare blir det att det kanske finns en sanning i ryktena. Purcell har åter igen skrivit en atmosfärisk, viktorianskt gotisk berättelse som greppar tag i läsaren med vackra miljöer, övernaturligheter och vissa blodiga inslag.

QUANTUM RADIO - A.G Riddle
Dr. Tyson Klein jobbar som vetenskapsman på CERN med världens mest effektiva partikelaccelerator när han gör en monumental upptäckt. Han ser ett mönster i datan som tycks vara någon slags meddelande, något han kallar för kvantradion. Olyckligtvis finns en mörk och mystisk organisation, känd som The Covenant, som är beredda att göra vad som helst för att hålla hans upptäckter hemliga för resten av världen. Snart måste han fly för sitt liv.  Fyra olika personer binds ihop av meddelandet som Ty avkodar och alla tycks ha valts ut av en särskild anledning. Långsamt förstår de att deras liv är ännu mer komplicerade än de hade räknat med.
Spännande sci-fi thriller för folk som vill ha något om kvantmekanik, alternativa händelser under andra världskriget och multiversum. 

SHE IS A HAUNTING - Trang Thanh Tran
Systrarna Jade och Lily har gått med på att bo fem veckor med sin pappa medan han rustar upp ett gammalt hus på Vietnams landsbygd. Systrarna gör det av olika anledningar; Lily vill komma närmare sin familj och Jade behöver pengar. Deras pappa försöker rusta upp ett gammalt franskt kolonialhus där familjen var tjänstefolk, men det är något fel på huset och Jade är den enda som märker det. Döda insekter dyker upp på Jades fönsterkarm och hon lider av sömnparalys och hemska syner. Tillsammans med en annan tonårsflicka bestämmer hon sig för att ta reda på vad det är som är för fel på huset - och hur husets historia förgiftar dess nutid. Långsam, atmosfärisk YA-skräck med queer ilska och kolonialism. 

WHALE - Cheon Myeong-Kwan
Cheon Myeong-Kwans berättelse Whale är, trots att den publicerades 2004, ett fascinerande tidsdokument över koreansk historia. Den har redan två gånger översatts till engelska. Romanen fokuserar på en mor, Geumbok och hennes dotter Chunhui, vars upplevelser ger en spännande bild av Sydkorea åren efter koreakriget. Geumbok, en vanlig flicka från en fattig by lyckas genom en kombination av slump och skicklighet omforma sig själv till en lyckad entrepenör. Hon är nästan obehagligt bra på att fånga möjligheterna i ett alltmer kapitalistiskt samhälle, hon är vältalig och vacker. Hennes dotter, å andra sidan, är stum (förutom förmågan att konversera med elefanten Jumbo), stor och vansinnigt stark och dömd till att vandra vägar som andra skapar åt henne. En vacker och hemsk berättelse om kolliderande kulturer, makt och förtryck. 

WHERE THE WILD LADIES ARE - Matsuda Aoko
Japan har en stark tradition av mytologi och berättelser. Så vad händer om man tar 17 välkända berättelser och placerar dem i modern kontext med feministisk betoning? Då får man den här boken! Här möter vi bland annat en tant som ogillar hårbottagning, en tystlåten hussittare som städar och och barnpassar medan den ensamstående mamman jobbar och en gladlynt älskare som kommer på besök varje natt för att ta ett lyxigt bad. 
 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev