Nya rekommendationer i rymden

Publicerad: Torsdag, 15 juli 2021

Ni kunder som har tagit er till våra butiker under pandemin har kanske mötts av långa köer utanför butikerna, med någon av våra medarbetare stående i dörren som har försökt hålla koll på hur många som gått in och ut. Varför vi har behövt göra så har nog inte undgått någon; vi har alltid följt myndigheternas rekommendationer och gjort vårt bästa för att kunna hålla både personal och kunder friska. Det har kanske varit frustrerande för er kunder när ni har behövt vänta utanför, men den förståelse, hänsyn och respekt ni har visat för vår verksamhet har verkligen uppskattats av oss! 

Nu har myndigheterna kommit med nya rekommendationer som innebär att butiker inte längre har en maxgräns för antal besökare. Dock har vi alla, både butikspersonal och kunder, ett fortsatt ansvar att hålla nere smittspridningen i samhället. Därför behöver vi
fortsätta hålla avstånd och hjälpas åt på alla sätt vi kan för att bibehålla en trygg butiksmiljö för alla som vistas i våra butiker.

Vi ser gärna att större sällskap väntar utanför butiken, eller att enbart de som vet att de ska handla kommer in i butiken. Likaväl när ni väl står i kön för att handla era saker önskar vi att de som bara är med som sällskap kan vänta utanför. På så vis kan vi minska antalet människor som står samtidigt i kassaområdet där det lätt kan bli trängsel. Handsprit kommer i vanlig ordning att vara utplacerad på olika ställen i butikerna och vi ser gärna att ni använder den. Vi vill också uppmana er till att använda vår Hämta i butik-funktion när ni vet vad ni vill handla redan innan besöket, återigen i syfte att för att minska trängsel mellan hyllor och bord.

Det kan i värsta fall även uppstå situationer då vi faktiskt kommer att behöva införa kö i alla fall, då myndigheterna varit tydliga med att vi som butik har ett fortsatt ansvar att se till att ni kunder har möjlighet att undvika trängsel i butiken. Trängsel är ett godtyckligt ord - men vi hoppas att ni kan lita på att de åtgärder vi tar till alltid bara kommer att genomföras med allas välmående i åtanke!

Vi vill rikta ett stort tack till er, våra fantastiska kunder, för ert stöd, er förståelse och ert tålamod under hela den här prövande perioden och även fortsättningsvis! Snart kommer en dag när vi inte behöver tänka på avstånd och handsprit och sådana tråkigheter längre. Tillsammans kommer vi igenom det här, och vi ser fram emot att snart kunna ha event i butikerna igen, att Göteborgsbutikens Café Sirius kan öppna sina dörrar på nytt, och att få möta nya och gamla kunder igen utan tråkiga begränsningar i ren och oförvanskad nördglädje!


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev