Nya böcker!

Publicerad: Onsdag, 4 september 2019, Skribent: David

Sommaren spelar på sista versen, nätterna är kyligare, flyttfåglarna börjat flyga söderut och jag börjar bli sommarnostalgisk. Jag ser tillbaka på den här sommaren som en med ovanligt många självsäljande böcker. Antingen för att de ser bra ut, har en fin omslagsillustration som drar ögonen till sig. Passande typsnitt. Ett förlag som lyckats få fram en säljande framsida. Andra för att de har en titel som får rätt läsare att hitta dem.

The Girl Who could Move Sh*t With Her Mind är en av dem med bra titel, helt klart. Har sett många som gått förbi nyhetshyllan och stannat till vid Jackson Fords sf-roman. Det berättas i ett rasande tempo om Teagan Frost som kan telekenesi och som arbetar åt regeringen för att bryta sig in på ställen andra inte klarar. Något som funkar bra tills en annan med samma krafter försöker sätta dit henne. Rekommenderas till alla som vill ha dramatik utan mycket tid för eftertanke, och letar efter en ny sidvändare.

A Boy and His Dog at the End of the World är en annan sådan titel. Dystopisk Children of Men-värld där de flesta inte längre kan föröka sig och vi gått från flera miljarder till några tusen invånare på Jorden. En pojke blir av med sin hund och ger sig ut på jakt efter den. Rekommenderas om du klarar den ganska torra tonen. Och om du gillar hundar.

Wilder Girls jobbar mer med omslagsillustrationen. Att den har en baksidesblurb som bl.a. säger ”A feminist, LGBT+, sci-fi-horror story with all the mystery, war and love you can ask for” hjälper också, såklart. HGandlar om en skola satt i karantän där något hänt med eleverna och de inte vågar gå ut sedan lärarna dött av. Rekommenderas också!

This Is How You Lose the Time War har både en fin titel och ett fint omslag. Det är dessutom ett samarbetsprojekt mellan två väldigt spännande författare som jag tror kommer slå bredare i framtiden, om jag ska våga mig på att gissa. Boken handlar om två tidsagenter som börjar samarbeta trots att de är rivaler. Rolig, oväntad och finurlig. Dessutom ganska kort och snabbläst, för alla som vill ha en bok som inte är 800 sidor någon gång emellanåt.

David


Kommentarer

Nyhetsbrev