Nu händer det!

Publicerad: Onsdag, 27 april 2022, Skribent: Gabi

Oj vad det händer grejer! Maj månad är fylld med event och signeringar och kulminerar i våra storslagna Nördparader vid alla våra butiker. Vi har en kalender längst ner här på ”framsidan” av sfbok.se och lägger också upp alla evenemang på vår Facebook, så kopiera in i din kalender och kom förbi.

May the 4th har vi planer både online och i vårt café i Göteborg, så höll ögonen öppna i mailkorg och på sociala medier om du älskar Star Wars och allt som hör till.

I början av maj är det även Vetenskapsfestival på västkusten, Sveriges största allmänna event för forskning, upptäcker & uppfinningar och allt annat som hör vetenskapen till! Vi slår oss samman med Tidsvåg och arrangerar Spelcáfe.

Sedan mitt i maj, firas Barnens dag i Göteborg, hos oss med en klang av medeltiden – vi får besök av vikingar och ”smeder” av vadderade lajv-svärd som man kan testa i caféet.

Efter det är det dags för Stockholms bokhelg. Helgen kring den 21:a maj öppnar stadens förlag, bokhandlar och bibliotek sina rum och sprider ut sig på torgscener för att visa upp hela det litterära Stockholm. Vårt program inkluderar tre spännande författarbesök: koreansk-svensk-amerikansk magisk realism från Angela Mi Young Hur (och vi är med i boken, hurra!), skräckförfattarna John Ajvide Lindqvist och Mikael Strömberg i samtal i källarvalven följt av signering och lågstadiebarnens favorit-Youtubare Yumi & Tomu’s på besök för att fira sin bokdebut.

På lördagen går sedan Stockholm och Malmös Nördparader genom stadens gator, med blåsorkester och hundratals utklädda – som vad? Ja, allt som är kul och nördigt! Här finns plats för cosplay, Star Wars-reenactment, superhjältedräkter, lajvkläder och historisk sömnad. Vi går för att fira nörderiet, våra hobbies och skaparglädjen så det är bara att rota i garderoben och följa med.

Göteborg avslutar lite denna fullspäckade event-maj med sin parad den 26:e maj, på Kristi Himmelsfärdstorsdagen, och landar så oerhört nära den Internationella Nörddagen och Towel Day, då alla vi som vet var de har handduken firar Liftarens guide till galaxen


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev