Nördparaderna kommer

Publicerad: Tisdag, 2 maj 2023, Skribent: Johannes

Lördag den 27 maj är det dags att fira nörderiet med maffiga dräktparader i Göteborg och Malmö!

Vi har under flera år firat och uppmärksammat Internationella Nörddagen (den 25 maj) med ståtliga parader. Alltid med syfte att ha kul tillsammans, uppmärksamma den fantastiska kreativitet som ryms inom våra områden och fira nördintresset. I år bjuder vi på Science Fiction Bokhandeln in alla som älskar nörderiet till ståtliga dräktparader i Göteborg och Malmö. Årets firande äger rum närmaste helgdag – det vill säga lördag den 27 maj

Alla är välkomna att delta i våra parader. Låt dig inspireras av böcker, filmer, tv-spel eller skapa fritt ur fantasin. Ta sedan på dig din kreation och vandra i sällskap med hundratals andra glada nördar till tonerna av en blåsorkester. Avancerad cosplay, detaljtrogna lajvdräkter, re-enactorkläder, garderobsplock omvandlat till maskerad eller en handduk… allting är välkommet och får plats.

I år kommer vi arrangera parader i Göteborg och Malmö. Nedan finner du sammanfattad information och om du önskar läsa mer kan du klicka dig vidare till respektive Facebook-evenemang. Som krydda på moset bjuder vi - i samband med resp. parad - alla utklädda på 10% rabatt i butiken*

GÖTEBORG – LÖRDAG 27 MAJ
Vår först och störst nördparaden är den i Göteborg. 2013, i samband med att Göteborgsbutiken flyttade till nuvarande lokaler på Kungsgatan, arrangerades den första paraden i bokhandelns historia. Evenemanget har sedan spritt sig vidare till resterande butiker. Med många år på nacken har vi (förutom alla glada besökare) även med oss bla. Star Wars-välgörenhetsorganisationen Swedish Garrison och dansgruppen Patriciabaletten. Under evenemanget bjuds det på underhållning, dräkttävling och mycket mer. Paraden anförs av orkestern Tongångarne.

Samling: kl. 12:30 på Götaplatsen
Avgång: kl. 13:00
Ankomst: kl. 13.45 Göteborgs domkyrka
Scenprogram: kl. 13.45 – 15.00 (underhållning, prisutdelning m.m.)

Facebook-evenemang för Nördparad 2023 (Göteborg) finner du HÄR

MALMÖ – LÖRDAG 27 MAJ
Nördparaden i Malmö växer för varje år som går. Det är vår yngsta parad, men den lockar redan hundratals personer och för varje år som går blir vi flera som vandrar längs Malmös gator. Paraden anförs av orkestern Spårvägens Musikkår, som varit ett givet inslag i både analoga och digitala parader sedan 2016. Paraden avslutas utanför Malmöbutiken med extra musiknummer.

Samling: kl. 12:30 vid Stadsbiblioteket
Avgång: kl. 13:00
Ankomst: ca kl. 13:45 vid Science Fiction Bokhandeln (Södra Förstadsgatan 26)

Facebook-evenemang för Nördparad 2023 (Malmö) finner du HÄR

Vill du hitta på något nördigt även efter att du vandrat med i någon av våra parader? I samarbete med biograferna Bio Roy (Göteborg) och Spegeln Bio, Bar & Bistro (Malmö) har du möjlighet att avsluta dagen med en nördig dubbelvisning. Läs mer om detta i resp. Facebook-evenemang.

*Vi erbjuder 10% rabatt på ord. pris i Göteborgsbutiken och Malmöbutiken. Ej butiken i Gamla Stan. Erbjudandet gäller endast lördag 27 maj och för personer som är utklädda. Rabatten kan ej kombineras med andra erbjudanden.

OBS: Notera att vi i år genomför parader i Göteborg och Malmö. Ej Stockholm.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev