Nördparader!

Publicerad: Tisdag, 21 maj 2019, Skribent: Linda

Science fiction-bokhandeln firar Internationella Nörddagen genom att anordna en magisk parad med härliga dräkter genom stan i Göteborg, Stockholm och Malmö!

Internationella Nörddagen firas av ett flertal anledningar. 25 maj är Towel Day, till minne av Douglas Adams och Liftarens Guide till Galaxen. The Glorious 25th of May är också årsdagen av revolutionen i Ankh-Morpork, och därför firar vi även Terry Pratchett och hans Discworld-böcker. Dagen är också årsdagen för premiären av den första Star Wars-filmen - 42 (!) år sedan i år! Följ med oss i tåget bland cosplayare, lajvare och entusiaster, klä ut dig till din favoritkaraktär och mingla runt! Vi uppmuntrar kreativitet, skoj och nördighet. Ta med släktingar, vänner och gott humör! Och glöm inte handduken!

I samband med paraden kommer vi även ha andra festligheter! I Stockholm landar Starship TvivelDiva på Stortorget med sin unika blandning av dragshow och opera och med stor kärlek till nördkulturen. TvivelDiva består av dragshowartisten Inga Tvivel och mezzosopranen Sofia Flodin. Dagen till ära bjuder duon på en riktig Science Fiction Double Feature, med låtar från Rocky Horror till Disney och vi lyckas också inflika en hyllning till David Bowie. Och självklart är alla välkomna att sjunga med!

I Göteborg slutar vi upp vid Götaplatsen där det är ett fullspäckat festvalprogram med bland annat NärCon, Nordens största cosplayfestival, ppträdande med Dr Cagliostro och musikalmedley med Kulturkrock, prova på av bland annat brädspel och VR och massor med kul som pågår ända fram till klockan 18.00!


Kommentarer

Nyhetsbrev