Niklas Natt och Dag signerar i Stockholm

Publicerad: Torsdag, 27 oktober 2022, Skribent: Johannes

Författaren Niklas Natt och Dag har (i DN) beskrivits som en av vårt lands största bokframgångar i modern tid. Nu blir hans hyllade debutroman 1793 seriealbum och på onsdag den 9e november besöker han vår butik i Gamla Stan!

Niklas Natt och Dags boktrilogi Bellman noir har blivit en stor framgång både nationellt och internationellt. Bokserien, som är en blandning av historiska romaner och deckare, utspelar sig i det sena 1700-talets Stockholm. Historian tar sin början drygt ett år efter att Gustav III dödats på maskeradbalen. Kronprinsen är omyndig och krigsåren har tömt statskassan. Överallt frodas missnöje och paranoia. Ur fyra berättarperspektiv klär sedan Niklas av den sen-gustavianska tiden i all dess prakt och ståtlighet. Böckerna har hyllats för sin trovärdighet och tidsenliga innehåll. Och nu, nästan exakt ett år efter att bokseriens tredje och avslutande del 1795 publicerats, blir seriens första del seriealbum.

Detta inbundna seriealbumet bär namnet 1793 – serieromanen och fokuserar, precis som titeln antyder, på bokseriens första del. Bearbetningen har gjorts av fyra italienska manusförfattare och tecknats i nära samarbete med författaren själv. De vackra illustrationerna kompletteras med nyskrivna kommentarer av Niklas. Detta album, som innehåller närmare 200 sidor i fullfärg, ger dig som läsare en inblickar i böckernas historiska bakgrund och rika källmaterial. Vilket gör volymen till ett måste för såväl hängivna läsare som för nykomlingar och seriekonnässörer.

Önskar du få ditt album signerat och höra Niklas själv prata om processen? Då rekommenderar vi dig att komma förbi vår butik i Gamla Stan på onsdag den 9e november. Evenemanget startar kl. 17.00 och börjar med ett kortare samtal – följ av signering utav 1793 – serieromanen. Mer information finner du HÄR. Välkommen!


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev