Nagash samlar de döda runt sig

Publicerad: Fredag, 9 februari 2018, Skribent: David

Warhammer: Age of Sigmar har rullat på bra de senaste två åren. Efter en stökig start har det formats till ett trevligt figurspel med ett antal arméregler som står sig väl mot varandra på spelplanen. Nu släpps två regelböcker till som ytterligare lägger till lite bakgrund till världen, något spelet verkligen behöver. Malign Portents innehåller regler för att spela scenarion som tar avstånd i de senaste händelserna, och ger också bakgrunden till konflikterna. Det i sig för oss till nästa bok, Legions of Nagash, då det är dödsrikets härskare, Nagash, som tycker att Chaos haft sitt roliga och vill utöka sin makt över de åtta dimensionerna.

Fyra nya figurer, en per fraktion, släpps. Det är Darkoath Warqueen Marakarr Blood-Sky, Keldrek Knight of Shrouds, Fungoid Cave-Shaman Snazzgar Stinkmullet samt Lord-Ordinator Vorrus Starstrike. Alla ödesbestämda hjältar för sin egen sida i konflikten, och reglerna för dem hittar du i Malign Portents. De känns alla användbara och får lätt plats i de flesta listor, då de inte kostar särskilt mycket poäng att spela med och har roliga förmågor att släppa lös på slagfältet.

Personligen ser jag böckerna som ytterligare ett steg mot att få en känsla för Age of Sigmar-världen. Spelets största svaghet är dess vaga världsbygge. Reglerna är i mångt och mycket sunda, men det kan vara svårt att veta vad man slåss för. Därför är det lite extra behändigt med färdiga scenarion från Malign Portents, och bakgrundsfluffet du hittar där.

DavidKommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.