Mysrys och höstpyssel!

Publicerad: Måndag, 29 oktober 2018, Skribent: Sofia

Välkomna till SF-Bokhandeln denna höstlovsvecka, eller Läslovet som det numera så lämpligt kommit att kallas! Vi har fullt av läsvärda böcker, spel och pyssel med mer eller mindre rysliga inslag som passar bra i det ruskiga höstmörkret inför Halloween/Samhain och Dia de los Muertos/Allahelgonahelgen.

Vi har pyssel för de yngre, exempelvis Min läskiga pysselbok eller 555 roliga klistermärken – Monster och nya fina barnboken Rysliga förskolan av Lina Neidestam (känd som tecknare av serien Zelda). För deras lite äldre syskon har vi nyligen fått in inte mindre än två fina presentböcker som går igenom olika monstertyper och odöda varelser: först De odöda av Johan Egerkrans (missa inte hans kommande signeringar i våra butiker i kalendariet) och även Monsterbestiarium av historikern Bo Eriksson och illustratören Lina Blixt.

För äldre ungdomar och vuxna rekommenderas en resa in i H.P. Lovecrafts vansinnesbringande Cthulhumytos – varför inte genom den nya utgåvan av Cthulhu vaknar med sanslöst snygga illustrationer av konstnären François Baranger? Eller annars nalkas Lovecraft lite snett från sidan med någon av de tänkvärda kortromanerna The Ballad of Black Tom av Victor Lavalle eller Kij Johnsons The Dream-Quest of Vellitt Boe?

Kasta gärna ett öga på vår kampanjhylla där vi fyller på med ännu fler lästips med skräck och gotiskt tema. Detta år då Mary Shelleys Frankenstein firar 200-årsjubileum har det kommit ett antal spännande titlar som anknyter till klassikern, som The Monsters We Deserve av Marcus Sedgwick.

Vår spelrea fortsätter förstås också i butikerna och nu även i nätbutiken. En rysligt skön läslovsvecka tillönskas alla!Kommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.