May the fourth!

Publicerad: Måndag, 4 maj 2020, Skribent: Linda

Idag släpps del nio i The Skywalker Saga, The Rise of Skywalker. Här får vi slutligen reda på Reys bakgrund, och hennes öde. Hon har varit en värdig arvtagare till Luke Skywalker och perfekt balanserat storögd upptäckarglädje i galaxen med fantastiska skills, och det har varit en njutning att se kraften väckas och utvecklas hos henne, och hennes inre kamp med de ljusa och mörka sidorna av kraften. För många har de kära återseendena med skådespelare från de tidigare filmerna varit höjdpunkterna men Rey och de andras berättelser har klarat av att bära filmerna in i en ny generation på egna ben.

Att det är just fjärde maj filmen släpps är så klart ingen slump, May the Fourth har blivit den internationella Star Wars-dagen för att det uttalas nära filmernas klassiska replik May the force... och har nu firats i flera år världen över på olika sätt. Idag har vi till exempel en tävling där du kan vinna Star Wars-böcker! Tävlingen hittar du på vår facebooksida!

Filmen är enligt uppgift den sista av de klassiska Star Wars-filmerna och avslutar trilogin om Rey och Kylo Ren, och knyter ihop säcken snyggt från de första filmerna som som kom för hela fyrtiotre (!) år sedan. Men den som älskar sina stjärnkrig behöver inte hänga läpp för det! Serien The Mandalorian har just sänts och hyllats, och en ny trilogi är planerad med den första filmen annonserad till slutet av 2022. Dessutom finns det tecknade och animerade serier att titta på om du missat dem, och flera tv-serier ska vara på gång. Har du inte sett "mellanfilmerna" Rogue One och Solo är idag en bra dag att ta igen det! Rogue One är i mitt tycke den bästa av filmerna efter orginaltrilogin!

Trots det överlöd av Star Wars vi blivit bortskämda med finns det fortfarande en massa historier från det universumet kvar att berätta. Själv är jag sugen på att få se Lando i en egen film, och såklart mer av The Child, eller Baby Yoda, som vi alla kallar honom!

 


Kommentarer

Nyhetsbrev