Mangavår i bokhandeln!

Publicerad: Onsdag, 19 april 2023, Skribent: Gabi

Mangavår i bokhandeln! Testa ny manga och få en söt linjal eller nyckelring på köpet när du handlar i butik eller online.

Fler än någonsin läser manga och ser på anime. Vi får många nyfikna frågor och efterlysningar om lästips, vilket vi alltid uppskattar. Förutom helt nya läsare, är det många "återvändare". Kanske har de läst lite Naruto och barnserier för femton år sedan, men söker nu en annan typ av berättelse. Sen finns det många som sett mycket anime, men vill bredda sig till manga och utöka existerande läslista.

Därför har vi plockat fram några bra titlar som vi tror passar flera smaker och visar bredden i manga-formatet. Idag tipsar vi om drama och romantiska serier av olika slag - fluffig första kärleken på skolan, uppväxtberättelser och så lite katthumor. I helgen tipsar vi om mer actiondrivna titlar!

Köper du en manga i en av våra butiker, får du just nu en Jujutsu Kaisen-linjal på köpet! Beställer du online, får du en söt nyckelring från Jujutsu Kaisen eller Demon Slayer. Erbjudandet gäller vid köp av minst en mangabok så långt lagret räcker.

Skoldrama & första kärleken

A CONDITION CALLED LOVE - En tjej som inte alls hajar poängen med kärlek och en kille som satsar alldeles för hårt och gränslöst när det gäller romantik. Nu ska de bli ett kärlekspar - men bara på prov! Ett humoristiskt drama fullt av pirriga känslor, kommunikationsfummel och den fina gränsen mellan vänskap och romantik.

MY SUMMER OF YOU - En somrig friends-to-lovers berättelse mellan två unga filmentusiaster. Kompisarna Chiharu och Wataru vallfärdar runt i staden och besöker berömda vyer ur sina favoritfilmer när Chiharu bekänner sina känslor för Wataru. Han blir lite överrumplad, men säger att inget behöver förändras i deras vänskap - han besvarar inte känslorna, men de stör honom inte. Men trots löftet kan Wataru inte släppa Chiharus ord och vad de betyder för honom... Avslutad i två delar

MONOTONE BLUE - Isolation och tristess är allt katten känner, tills han möter ödlan med den vackra blåa svansen. Ödlan är en riktig elitstudent med perfekt yta. Men hur mår han under sitt coola yttre? En magisk fabel om sökandet efter kontakt och vikten av sanna band, gjord av skaparen till The Girl from the Other Side

Skratt & identitetssökande

THE EVIL SECRET SOCIETY OF CATS - Att våra söta katter egentligen vill ta över världen vet vi väl alla, men här avslöjas detaljerna från deras kattiska riter! Hemliga planer, mörka kulter och söta katter i fnissframkallande kombination. Ett bra exempel på japanska 4-rutorsstrippar, är det här perfekt avslappningsläsning som kan avnjutas i fem-minutersportioner eller slukas i ett hull.

IS LOVE THE ANSWER? - Mangaserier som belyser ett ämne i berättande form finns det gott om, och trevligt nog får vi allt fler i översättning. Denna handlar om asexualitet och könsidentitet, ett ämne som väcker frågor i alla delar av världen. Huvudpersonen Chika har länge känt sig som en vilsen alien bland sina skolkompisar. När hon börjar på universitetet och får höra om  asexualitetsspektrat är det som om någon öppnar dörren till en plats hon aldrig besökt - men som direkt känns hemma. En utforskande och upplysande serie med finstämda känslor


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev