Manganyheter

Publicerad: Torsdag, 2 juni 2022

Det var ett tag sedan vi gjorde ett svep över vad som är nytt på våra manganyhetshyllor men nu är det dags igen. Här är ett litet axplock av de allra nyaste titlarna! 

Alice in Borderland vol 1

Den första gången jag stötte på Alice in Borderland var när den kom ut på netflix i december 2020 och jag sträckkollade alla åtta avsnitten. Nu har Viz äntligen översatt mangan som ursprungligen publicerades i Shogakukan's Shōnen Sunday S i 2010. Har man som jag sett spelserien så kommer man märka att en del skilljer, som det brukar göra. Framför allt saknas de digitala inslagen som smartphones och GPS samt att de är avsevärt mycket yngre i mangan men premissen är densamma. 18-åriga Ryohei Arisu är trött på livet och önskar egentligen att han var någon annanstans, och när en märklig fyrverkishow transporterar honom och hans kompisar till en parallell värld känns det till en början som att alla hans önskningar har gått i uppfyllelse. Men det är inte ett paradis som de befinner sig i utan det visar sig vara ett ondskefullt överlevnadsspel där spelarna måste delta i olika spel för att överleva. Men att klara spelet ger bara en viss tidsfrist så för att att hålla sig vid liv måste man fortsätta spela. 

Seaside stranger vol 3 

Kanna Kiis storsäljare Seaside Stranger, nyligen släppt i anime filmformat. Har precis kommit med den tredje volymen av mangan på engelska. Shun och Mio har precis flyttat till Shuns hemstad och påbörjat sitt liv i familjens gamla butik. Men precis när de håller på att göra sig hemmastadda råkar Shuns bror komma på dom mitt i akten och hemligheter avslöjas. Kommer familjen slutligen kunna acceptera Shun för vem han är? 

My hero Academia vol 30 

Den omåttligt populära serien My Hero Academia som började som en gullig action-skola har nu utvecklats till en strid mellan diverse starka och intressanta karaktärer. 

I den senaste volymen som nu står och lurar på våra nyhetshyllor finner Deku och Tomura slutligen varandra på slagfältet när Tomura ska stjäla One For All. Deras slag når hela vägen in till One For Alls andevärld och gamla hjältar ansluter sig till kampen. Medan striden kring den ultimata Quirken dånar står andra hjältar och skurkar öga mot öga. Ochaco har landat framför Toga, men Toga har andra planer än att slåss. Och så kommer Dabi till Jaku City med ett chockerande avslöjande. 

Orochi Perfect edition 
Tidigare har vi kunnat ta del av multikonstnären Kazuo Umezus verk i den apokalyptiska överlevandsskräckserien Drifting Classroom. Det är ett profilerat skräckverk, men hans konstnärsskap sträcker sig längre än så och har inspirerat många andra, bland andra Junji Ito. Nu har Umezus Orochi publicerats på engelska. Orochi i sin helhet består av nio sammankopplade noveller och den här första delen består av två berättelser ; Sisters och Bones, där den gemensamma nämnaren är den övernaturliga kvinnan Orochi. I Sisters lever Orochi  tillsammans med två systrar som lever med en förbannelse och i Bones hjälper Orochi en man att återvända från de döda. Det här verket är ett måste för alla insatta skräckfantaster!


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev