Manganyheter

Publicerad: Onsdag, 29 september 2021, Skribent: Annie

Nu börjar det sippra in lite nyheter på våra mangahyllor, och vad som känns extra spännande är att det börjar komma in lite nya serier. Dom är såpass pinfärska att vi knappt har hunnit kolla i dom själva, men det borde inte sätta några käppar i hjulen!

Som den nya Reborn as a Space Mercenary Light Novel som är en Isekai (ordet betyder annan, eller annorlunda värld och är en genre där en person från vår värld plötsligt transporteras till en annan), och en light novel, det vill säga att det huvudakligen är text och färre bilder. I den vaknar Satou Takahiro ombord på ett rymdskepp som är misstänkt likt ett rymdskepp från ett av hans favoritspel. Även Accomplishments of the Duke's Daughter Light Novel 1 går i samma genre. Iris Almeria som är dottern till en mäktig hertig, blir arresterad och tvingad på knä framför sin trolovade som lämnar henne för en annan kvinna. Men Iris förstår att hon redan vet vad som ska hända - hon märker nämligen att hon befinner sig i sitt favoritspel, men i skurkens kropp! Om Iris ska överleva måste hon förändra allt.. 

Den första volymen av Call to Adventure: Defeating Dungeons with a Skill Board börjar berättelsen om den 27-åriga Karaboshi Haruki som drömmer om att bli äventyrare, i ett Japan där man plötsligt har börjat hitta mystiska hålor fyllda med monster och drakar. Hans problem är att han inte alls har förutsättningarna för att bli någon äventyrare av rang - fram tills att han snubblar över en magisk skill board som låter honom levla snabbare. Och dessutom har vi fått in andra volymen av Dai Dark som är gjord av Dorohedoros skapare Q Hayashida. Dai Dark handar om Zaha Sanko som har fått en förbannelse över sig. Det sägs att hans ben kan få vilken önskning som helst att slå in. Men Zaha och hans skelettkompis Avakian tänker inte bara rulla över och dö för att någon stolle ska få önska sig något, utan tänker istället ge sig ut på en resa i rymden för att hitta och döda personen som har lagt förbannelsen. 

Trevlig läsning


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev