Mangafavoriter

Publicerad: Måndag, 25 juli 2022, Skribent: Pär

Om jag skulle säga vilken fråga som varit den mest återkommande för oss som jobbar i butik senaste året så vore det utan tvekan "har ni toalett?", men på god andraplats frågar våra kunder oss om vi har Chainsaw Man. Allt för länge har svaret tyvärr varit "nej". Pandemi, Brexit, pappersbrist(?!) och explosiv mangaförsäljning världen över har ställt till det för oss, så det är med stor glädje som vi äntligen kan säga "ja, vi har Chainsaw Man".

Detta fenomen till serie bör inte missas. Vid en första anblick kan det verka som ett enda stort skämt - en olycksalig stackare dör, blir återupplivad av en motorsågsdemon och blir hälften man, hälften motorsåg. Blodet stänker över sidorna, historien byggs upp i komprimerad hyperfart och karaktärer etableras någonstans däremellan. Men precis som vår huvudperson Denji fantiserar om vad som döljer sig bakom kvinnornas blusar, så döljer en rätt wacky fasad en berättelse i flera lager med betydligt mer djup än vad ett par motorsågsarmar förebådar. Var beredd på att överraskas under seriens 11 volymer, och missa inte Tatsuki Fujimotos mangahyllning Look Back som kommer i höst.

I takt med att våra lager återigen fylls med manga måste vi ju nämna några av våra andra efterlängtade titlar som äntligen finns tillgängliga igen. Demon Slayer och Jujutsu Kaisen står åter på våra hyllor. Viz översättningar av Jojo's Bizarre Adventure har nått fram till den femte (och kanske bästa) delen; Golden Wind, och inom kort kommer även spinoffen Thus Spoke Rohan Kishibe. Bakom en lite udda titel döljer Toilet-Bound Hanako-kun en varm berättelse med ena foten i japansk folktro. I väntan på Goodnight Punpun läser vi såklart Asano Inios inspiration - den hjärtskärande Ciguatera, och kanske är det för mycket begärt att våga hoppas på nytryck av Nana men då får vi istället glädjas att Tokyo Revengers, efter mycket om och men, äntligen kommer på engelska i dagarna. På tiden.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev