Magic - Throne of Eldraine

Publicerad: Fredag, 4 oktober 2019, Skribent: Monster

Höstens Magic the Gathering set är äntligen här! Throne of Eldraine ger oss Guldlock, Rapunzel, Lady of the Lake, feer och massa massa Knights. Sagotemat är ett faktum! Det är en fantastisk sagoinspirerad design och de nya spelmekanikerna "Food" eller "Adventure" är roliga och innovativa. Man kan lugnt säga att Wizards of the Coast har lyckats igen.

Som en extra bonus och för att verkligen vis upp den genomarbetade artworken i Eldraine har Wizards of the Coast släppt collector boosters med femton special kort där självklart foil, alternative art och extended art ingår. Det är en extremt limiterad utgåva som lär försvinna fort.

Att säga att detta är ett set med flavour är en underdrift. Vill man kan man spela alla magiska varelser som finns i skogen – eller varför inte rävar? Det går också att göra en klassisk knightslek, förse dem med det bästa svärdet och skicka dem mot din motståndare. Och så slutligen favoriten "Food", en helt ny mekanik som innebär att man skapar artefakter som kan offras för att få liv eller användas i synergier på annat vis. Att långsamt vinna spelet är extra roligt med Hans och Greta vid sin sida.


Kommentarer

Nyhetsbrev