Light of the Jedi

Publicerad: Tisdag, 4 maj 2021, Skribent: Liv

Light of the Jedi

Till May the 4th 2021 har vi fått ett begränsat antal signerade bookplates till Light of the Jedi, finns i våra butiker och näthandeln så långt lagret räcker!

I Light of the Jedi, en av de första böckerna som givits ut under High Republic-paraplyet, bjuds vi in till en tidsperiod där den fredsbevarande Jediordern står högt i kurs. Det är en gyllene ålder, och under Senatens goda ledarskap utforskas fler och fler områden utanför galaxens centrala världar. “We are all the Republic” är Kansler Lina Sohs välkomnande motto medan hon arbetar för att expandera Republikens räckvidd utanför de centrala planeterna, och inkludera alla dess medborgare i det rådande välståndet. Men säg den lycka som varar för evigt…

Efter en lång tid av fred och välmående skakas Republiken av en katastrof, då ett stort fraktskepp exploderar i hyperrymden, och vrakdelarna hotar förstöra hela världar. Jediordern skyndar för att rädda så många liv de kan i en kamp mot tiden som kräver enorm koordination och samarbete genom Kraften. Men vad de inte omedelbart ser eller förstår är att det ligger mer bakom katastrofen än bara en olycka. Ute i de mer okända delarna av galaxen, The Outer Rim, har en grupp anarkistiska marodörer slagit sig samman, och de ser inte med blida ögon på att Republiken inkräktar på “deras” territorium - för dem låter “We are all the Republic” hotfullt snarare än välkomnande. Med hjälp av egna hyperrymdsvägar, som bara de kan navigera genom, ämnar de ta allt de vill ha och döda alla som står i deras väg, och när många planeter står hjälplösa efter katastrofen sveper de in för att utnyttja situationen.

Light of the Jedi är skriven av Charles Soule, som tidigare författat mestadels serier (såsom Darth Vader: Dark Lord of the Sith, Poe Dameron, Death of Wolverine, Curse Words, Undiscovered Country med flera), och här märks verkligen hans talang för att bibehålla spänning i läsandet från pärm till pärm. Det här är en av de bästa Star Wars-romanerna som släppts de senaste åren, och för min del får Soule mer än gärna skriva fler böcker om Jedi och mystiska marodörer!

 


Kommentarer

Nyhetsbrev