Leder alla vägar till dystopi?

Publicerad: Torsdag, 28 november 2019, Skribent: Linda

Måste framtiden vara dystopisk?

Science fiction sägs ju ibland vara den genre som är bäst skickad att tyda tidens tecken; våra rädslor och förhoppningar i samtiden med blicken riktad mot framtiden. Där finns om inte svar, så modet att tänka nytt och annorlunda om vår värld i framtiden. Eller? Om du spanar bland hyllorna i Sf-bokhandeln, kommer du att märka att nästan allt är dystopiskt eller att skymningen långsamt sänker sig. Går det alls att skriva om framtiden och förmedla hopp och visioner? Var finns i så fall romanerna som formulerar nya drömmar och värderingar för oss alla att grubbla över? Vågar vi drömma om ett samhälle där våra värderingar och sätt att leva är annorlunda och om inte utopiskt så åtminstone inte nattsvart post-apokalyps?

Kom och delta i ett samtal vår framtid med utgångspunkt i sf-genren med Johan Ehrenberg, sf-fan och författare till Hoppet – bara du kan rädda världen samt Gunilla Jonsson och Maths Claesson, Sf-bokhandeln på fredag 19.00.

Science Fiction Bokhandeln satsar i år på hållbarhet och upplevelser istället för tillfälliga erbjudanden under Black Friday. Vi skänker 10% av våra intäkter till Naturskyddsföreningens arbete för klimatet.

 

 


Kommentarer

Nyhetsbrev