Läslov

Publicerad: Måndag, 28 oktober 2019

Läslov i bokhandeln

Det är Höstlov, vilket vi firar med en gosedjurskampanj online och event i alla tre butikerna.

Här på hemsidan söker vi hem åt ett berg av söta japanska gosedjur! Köp online för minst 500 kronor mellan den 28/10 till 3/11 2019 och skriv koden ”Höstlov” som kommentar, så skickar vi med ett japanskt gosedjur så länge lagret räcker. Erbjudandet gäller inte i butik eller för restnoteringar, och endast en gång per kund.

I Stockholm har vi tre dagars spännande aktiviteter: I tisdag 29/10 är det Läslov med Fantasy, då vi bl.a. har en liten häxkurs med Tuvalisa Rangström som skrivit Elins Hemligheter, en handbok i praktiskt häxeri för alla från ca 9 år och uppåt, workshop i att skriva historisk fantasy med Johan Theorin och mangasignering med Nosebleed Studio. Det pågår dessutom rollspel i källarvalven med Rollspelsfrämjandet nästan hela dagen, så kolla in hela schemat på Facebook och kom förbi. 

Onsdag 30/10 får vi besök av Maria Turtschaninoff, den finska fantasyförfattaren som är nominerad till Nordiska rådets barn/ungdomslitteraturpris för sin serie ”Krönikor från Röda klostret” för samtal och signering.

Torsdag 31/10, på självaste Halloween, har vi Läslov med Läskigt! Då kommer busiga Sommarskuggans skapare hit, och det blir tipsrunda med gosedjurspriser till alla som är med, signering och skoj. Vi har också samtal om skräck i rollspel med rollspelsförfattare till Call of Cthulhu, Kult och Tales from the Loop, och Lena Ollmark diskuterar hur det är att skriva spökhistorier för barn och unga. På kvällen kommer Hans-Åke Lilja, Sveriges ledande Stephen King-kännare, för en föreläsning om skräckmästaren och Lisa Förare pratar förortsfasor och presenterar sin nya roman Varken.

I Göteborg är det Seriefestival veckan ut! Invigningen börjar på vårt eget Café Sirius idag måndag, Johan Theorin på besök onsdag den 30/10, för föreläsningen ”Vad är historisk fantasy?” och nästa dag är det frukost med Crossanter och Vei, med Sara B Elfgren och Karl Johnsson på plats (obs, föranmälan krävs!) och sedan ett samtal om Fantomen med insatte Mikael Sol. Vi avslutar hos oss på fredag med en signering med Johan Wanloo.

Till Malmö kommer Tina Mackic, Sommarskuggans skapare, på besök för signering (med tisprunda och ballonger!) den 30/10, och på fredag Maria Turtschaninoff för ett samtal om ungdomsfantasy, kvinnoporträtt i fantastik och att skriva fantasy som nordisk författare. Signering efteråt.

/Gabriella


Kommentarer

Nyhetsbrev